Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • alt=""
  • alt=""
  • alt=""
 
 

Ajankohtaista

01.02.2021

Virtain kaupunki kutsuu tekemään jäälinnaa Virtain torille!


Kuntalaisten toiveesta olemme pyhittäneet alueen jäälinnan rakentamiselle Virtain torille, vanhan grillin kohdalle. Linnan rakentamiseen voi osallistua jokainen vapaamuotoisesti. Samalla pääsemme kaikki luomaan yhteistä katutaideteosta.


Alue aurataan tänään, joten linnan rakennus voi alkaa 1.2. illalla ja jatkua sään salliessa kevään lämpöön saakka. Jäämuurien kokoamiseen ja siten koko linnan rakentamiseen haastetaan kaiken ikäiset kuntalaiset, vapaa-ajan asukkaat ja muutkin innokkaat

Ohjeet jäälinnan rakentajille


Valmista jäätiili


1.Tiilen valmistuksessa muottina käytetään tyhjää, mieluiten 1 litran, maito- tai mehupurkkia.


2.Täyty purkki vedellä. Halutessasi voit lisätä sekaan mehua, väriainetta tai koristeita erilaisen ulkoasun saavuttamiseksi.


3.Jäädytä muotti sisältöineen joko ulkona tai pakastimessa. Mikäli jäädytät purkin sisätiloissa, muista sulkea ja suojata se hyvin.


Muurin rakentaminen


1.Poista jäätynyt tiili muotista.


2.Tuo tiili torille ja aseta se muurin osaksi.


3.Mikäli olet ensimmäinen tai linna kaipaa uutta seinää, aseta rohkeasti ensimmäinen tiili. Muuria voi täydentää vapaastiitselle sopivana aikana.


4.Aloita uudelleen.


Jokainen voi harkintansa mukaan valita, miten tiilen muuriin asettaa. Linnaan ei ole valmista suunnitelmaa, vaan se saa muovautua kaikkien yhteisenä luomuksena. Mitä tukevampi muurista tulee, sitä tukevampi jäälinna rakentuu.


”Jäätiilien teko ja kauniiden ja kestävien muurien kokoaminen linnaksi vaatii ihmisten laajaa yhteispeliä. Toivottavasti se tuo väriä monien arkeen ja auttaa tekemään uuden nähtävyyden kadonneen monoliitin tilalle. Koska kyseessä on kaikkien yhteinen katutaideteos, toivomme jokaisen varmistavan itsensä ja kaverin osalta, ettei sille aiheudu ilkivaltaa,” kaupunginjohtaja Juha Viitasaari vetoaa.


”Samalla toivomme, että julkaisette kuvia omista tiilistänne ja niiden asettelusta sosiaalisessa mediassa. Näin luomme yhteisen katutaiteen lisäksi yhteistä ilmiötä.”
 

 
 
 

Sivua päivitetty: 22.04.2024