Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Torisevan rotkojärvet
  • Kukkia talon pihassa
  • Karhuemo ja pentu metsässä
 
 

Ajankohtaista

12.08.2019

Yhtenäiskoulun urakkasopimus on allekirjoitettu - koulun rakentaminen voi alkaa!


Yhtenäiskoulun rakentaminen alkaa - urakkasopimus on nyt allekirjoitettu!

Tätä on valmisteltu pitkään ja hartaasti, mutta nyt uuden yhtenäiskoulun rakentaminen voi käynnistyä!

Tänään allekirjoitettiin sopimus Virtain kaupungin isoimmasta rakennushankkeesta eli uudesta yhtenäiskoulusta. Virtain kaupunki ja Skanska Talonrakennus Oy sopivat uuden yhtenäiskoulun rakentamisesta. Koulutoiminnan uudessa yhtenäiskoulussa on tarkoitus alkaa elokuussa 2021.

Virtain kaupunki rakentaa uuden yhtenäiskoulun Virtain keskusta-alueelle. Uusi koulu tulee sijoittumaan nykyisen Rantatien koulun ja liikuntahallin väliselle alueelle. Alueelta puretaan Rantatien koulun nykyinen 1990 valmistunut siipiosa sekä opettajien asuntola. Rantatien koulun vanhin osa jää rakentamisen ajaksi väistötilakäyttöön ja puretaan uuden koulun valmistumisen jälkeen. Uuden yhtenäiskoulun rakentamiseen on päädytty syystä, että yläasteen ja lukion tilat sekä myös Rantatien koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista.

Hanke aloitettiin keväällä 2017 laatimalla hankesuunnitelma uuden koulun rakentamiseksi.
Hankesuunnitelma päivitettiin vuoden 2018 syksyn aikana. Hankintamenettelyksi valittiin kilpailullinen neuvottelumenettely, joka edellytti hankesuunnitelman laadinnalta tarkkuutta, joka toteutettiin yksityiskohtaisine tilakuvauksineen. Kilpailulliseen neuvottelumenettelyyn ilmoittautui syksyllä 2018 kaksi urakoitsijaa: Skanska Talonrakennus Oy ja YIT Suomi Oy, jotka molemmat täyttivät asetetut laatuvaatimukset.

Kilpailullinen neuvottelumenettely on KVR-urakka, jossa urakoitsija hoitaa suunnittelun ja rakennuttajalla on mahdollisuus vaikuttaa neuvottelumenettelyssä urakoitsijan luonnossuunnitelmiin ohjaten toteutusta tarjouspyynnön mukaiseksi. Urakoitsijoiden kanssa käytiin yhteensä neljä neuvottelukierrosta. Urakoitsijat jättivät tarjouksensa 4.6.2019. Tämän jälkeen asiantuntijaryhmä suoritti tarjousten arvioinnin hinta-laatu-arvioinnilla ja urakoitsijaksi valittiin Skanska Talonrakennus Oy, Pirkanmaan alueyksikkö.

KVR-urakan kokonaishinnaksi muodostui 16.659.000,- € alv. 0 %. Hintaan sisältyy Rantatien koulun vanhimman osan purku sen jälkeen, kun uusi koulu on valmis. Rantatien koulun siipiosan ja asuntolan purkukustannus ei sisälly tarjoukseen. Hankkeen irtaimistoon ja AV-hankintoihin on varattu 1.750.000,- € alv. 0 % edellä mainitun lisäksi.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syyskuun 2019 aikana ja niiden tulee olla kokonaisuudessaan valmiina viimeistään 30.9.2021 ja sisäpuolisten töiden osalta 30.5.2021.

Hanke on Virtain kaupungin historian suurin rakennushanke, mikä on koskaan toteutettu.
Hankkeen urakkasopimus on allekirjoitettu 12.8.2019.

Hankkeen rakennuttamistehtäviä hoitaa virtolainen suunnittelutoimisto Suunnittelutalo PPG Oy.

Kuvia 12.8.2019 pidetystä allekirjoitustilaisuudesta: 

 
 
 

Sivua päivitetty: 18.10.2021