Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • juhannusruusu-kuvaamo-into2006159087.jpg
  • alt=""
  • alt=""
 
 

Ajankohtaista

12.04.2024

Matkalla Metsän Sydämessä -hanke käynnistyy


Ylä-Pirkanmaan ja Keuruun alueen yhteinen Matkalla Metsän Sydämessä-hanke on saanut Euroopan maaseuturahaston ja Leader PoKo ry:n rahoituksen vuosille 2024–2025. Hankkeella vahvistetaan alueen luontomatkailun kansainvälistä näkyvyyttä ja toimijoiden yhteistyötä. Hanketta koordinoi Mänttä-Vilppulan kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut.


Matkalla Metsän Sydämessä -hankkeen tavoitteena on uudenlaisen, vastuullisen metsämatkailuverkoston synnyttäminen Ylä-Pirkanmaan kuntien (Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat) ja Keuruun alueelle. Hanke nostaa esiin kiinnostavat metsämatkailun palvelut ja niiden näkyvyyden digitaalisissa kanavissa. Tuloksena syntyy tarinallistettu Matkalla Metsän Sydämessä -alue, jota tuodaan näkyväksi erityisesti kansainvälisessä matkailumarkkinoinnissa.

Hanke syventää alueen kuntien pitkään tehtyä matkailun verkostoyhteistyötä (Matkalla Suomen Sydämessä -verkosto).

Kansainväliset matkailijat metsään ja reiteille

Matkailijat ovat yhä kiinnostuneempia luontokohteiden hyvinvointivaikutuksista sekä omasta ympäristövastuustaan.  Suomen metsät kiinnostavat niin kotimaassa kuin ulkomailla ja vierailijamäärät ovat kasvaneet erityisesti kansallispuistoissa ja luonnonsuojelualueilla.

- Metsä- ja hyvinvointimatkailun kehittämisessä on suuret mahdollisuudet ja erottuva metsäteema voikin olla uudenlainen alku kansainvälisten matkailijoiden houkutteluun alueelle, kertoo hanketta vetävä matkailukoordinaattori Anni Inkiläinen.

Hankkeessa kartoitetaan ja kootaan yhteen alueen toimijat ja kohteet, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään metsään liittyviä matkailupalveluita. Verkostoon otetaan mukaan myös muita kuin matkailualan toimijoita. Tavoitteena on myös kytkeä mukaan kiinnostavia alueen reittejä ja niihin liittyviä palveluita kansainväliseen markkinointiin. 

- Verkostoyhteistyö Matkalla Suomen Sydämessä teeman alla on toiminut hyvin vuosien saatossa. Mukana olevat kunnat ja yritykset saavat hankkeen myötä tarvittavaa kansainvälistä näkyvyyttä, kommentoi Virtain kaupungin elinvoimapäällikkö Tiina Perämäki.

Lähde toimijana mukaan 

Mikäli kiinnostuit metsäteemaisen matkailun kehittämisestä ja toimit yo. kuntien alueella, olet tervetullut mukaan verkostoon. Ota yhteytta matkailukoordinaattori Anni Inkiläiseen ja liity mukaan! 

Matkalla Metsän Sydämessä -hanke liittyy alueen kuntien ja toimijoiden Sydän- alueen palveluiden kehittämiseen. Ks. lisätietoja alueen toimijoista https://visitheartfinland.fi/fi/meista/   


Lisätiedot

Anni Inkiläinen, matkailukoordinaattori
Mänttä-Vilppulan kaupunki / matkailupalvelut
anni.inkilainen@taidekaupunki.fi
puh. 044 300 2345

 

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 21.05.2024