Tekstikoko aA

Ajankohtaista

 • alt=""
 • alt=""
 • alt=""
 
 

Ajankohtaista

31.03.2023

Eduskuntavaalit: vaalipäivä sunnuntaina 2.4.2023


Vuoden 2023 eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2.4.2023. Ennakkoäänestys oli Suomessa 22.–28.3.2023.

Vaalipäivänä 2.4. äänestäjä voi äänestää vain sen äänestysalueen äänestyspaikassa, joka on hänen kohdalleen äänioikeusrekisterissä merkitty. Äänestyspaikka käy ilmi äänestäjälle joko postitse tai sähköisesti saapuneesta ilmoituskortista. Virroilla on 7 äänestysaluetta, joista kaksi on keskustassa liikuntahallilla ja loput viisi kylissä: Vaskiveden koululla, Kurjenkylän kylätalolla, Liedenpohjan koululla, Killinkosken työväentalolla ja Kotala-talolla.

Vaaleissa Suomen kansalaiset valitsevat eduskuntaan 200 kansanedustajaa päättämään yhteisistä asioistamme. Suomi on jaettu 13 vaalipiiriin ja jokaisessa vaalipiirissä on omat ehdokkaat. Voit äänestää henkilöä, joka on ehdokkaana omassa vaalipiirissäsi. Vaalipiirisi ilmoitetaan äänioikeusilmoituksessa. Virrat kuuluu Pirkanmaan vaalipiirin ja ehdokkaat löydät täältä: Pirkanmaan vaalipiiri, ehdokkaat (vaalit.fi). Sivustolta löytyy myös muiden vaalipiirien ehdokkaat.

Eduskunnan keskeinen tehtävä on lakien säätäminen. Toinen tärkeä eduskunnan tehtävä on päättää valtion talousarviosta. Eduskunta myös valvoo valtion taloudenhoitoa ja talousarvion noudattamista. Eduskunta valitsee maan hallitukselle pääministerin ja valvoo hallituksen toimintaa. Lisäksi eduskunnalla on toimivaltaa myös kansainvälisissä asioissa. Eduskunta osallistuu myös Euroopan unionissa tehtävien päätösten kansalliseen valmisteluun.

   

   
   
   

  Sivua päivitetty: 27.02.2024