Tekstikoko aA

Ajankohtaista

 • Alt=""
 • Alt=""
 • Alt=""
 
 

Ajankohtaista

12.01.2022

Päivitetty koronatiedote 12.1.2022: Toimenpiteet koronan ehkäisemiseksi Virroilla


Tiedote 12.1.2022: Toimenpiteet koronan ehkäisemiseksi Virroilla 

 Koronatilanne on heikentynyt myös Virroilla viimeisten viikkojen aikana merkittävästi. On erittäin tärkeää noudattaa voimassa olevia ohjeistuksia ja rajoituksia. 

 Ensimmäisen rokotusannoksen 11.1.2022 tilanteen mukaan Virroilla on saanut 89,2 % yli 12-vuotiaista, toisen rokotusannoksen 85,5, % ja kolmannen rokotusannoksen 41,0 %. 

 Keiturin Sote tiedottaa aktiivisesti rokotusten etenemisestä. Tammikuulle on sovittu kaksi Walk in -koronarokotuspäivää 15.1.2022 ja 30.1.2022, joissa on mahdollista saada rokotus ilman ajanvarausta. Rokotuspaikkana toimii liikuntahalli (Rantatie 6). Myös 5-11 vuotiaiden lasten rokotukset käynnistetään viikolla 3 ja myös neljännet koronarokotukset on aloitettu niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

 Yleisiä ohjeita

 • riittävän turvavälin pitäminen
 • fyysisen kosketuksen ja kontaktien välttäminen
 • käsihygienia
 • yskimishygienia
 • Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää.
  • Kasvomaskin käyttäminen ei vähennä turvavälien, käsihygienian ja yskimishygienian noudattamisen merkitystä.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille
  • Pandemiaohjausryhmä on antanut vahvan maskisuosituksen kaikkiin julkisiin sisätiloihin 9.11.2021.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan 12 vuotta täyttäneille henkilöille myös ulkotiloissa tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, joissa liikkuminen vaikeutuu.
 • Mihinkään yksityisiin tai julkisiin kokoontumisiin ei tule mennä sairaana.
 • On tärkeää, että otat kotikoronatestin tai menet koronatestiin, jos sinulla on yksikin koronavirustartuntaan sopiva oire. Oireiden arvioinnin voi tehdä Omaolo-palvelussa. https://www.omaolo.fi/ Oireisena ei saa liikkua kodin ulkopuolella, paitsi koronatestissä käydessä. Silloin pitää käyttää matkalla kasvomaskia.
 • Kaupungin työyksiköissä käytetään maskia kaikissa kohtaamisissa, tauot porrastetusti ja turvavälit huomioiden.

Opetustoimi
Kouluun saa tulla vain täysin terveenä. 

Kasvomaskia suositellaan sisätiloissa ja koulukuljetuksissa kaikille oppilaille peruskoulun 1. luokasta lähtien sekä toisen asteen opiskelijoille. Koulun henkilöstöllä on maskipakko.

Kouluissa on tehty muitakin terveysturvallisuutta parantavia toimenpiteitä mm. välitunteihin ja ruokailun porrastamiseen liittyen. Rehtori on informoinut asiasta huoltajia Wilman kautta. 

Poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin voidaan siirtyä väliaikaisesti, jos paikallinen koronaepidemiatilanne edellyttää.

Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatukseen saa tulla vain täysin terveenä. 

Lasta tuotaessa ja haettaessa huoltajille annetaan vahva maskinkäyttösuositus. Lapset tuodaan ainoastaan ulkoeteiseen saakka, josta varhaiskasvatuksen henkilöstö noutaa heidät. Lapsen haku hoidosta tapahtuu pihalta.

Kirjasto 
Kirjasto on avoinna normaalein aukioloajoin. Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä. Pikainen asiointi on edelleen suositeltavaa.

Lehtilukusali on suljettu tämän hetkisten rajoitusten myötä 21.1.2022 saakka. Voit kuitenkin pikaisesti noutaa salista sanoma- tai aikakausilehtiä lainattavaksi palvelutiskillä/automaatilla kirjaston aukioloaikoina. 

Kirjastoauto kulkee aikataulun mukaisesti. Myös siellä tulee huomioida yleiset terveysturvallisuusohjeistukset.

Kirjastolla toimii ajalla 12.1.-18.1.2022 aluevaalien ennakkoäänestys. Myös ennakkoäänestyksessä tulee noudattaa yleisiä ohjeita ja huomioida riittävät turvavälit myös mahdollisessa jonotuksessa. 

Nuorisotilat
Nuorten ohjattu toiminta nuorisotiloissa on sallittua turvallisuusohjeistukset huomioiden. Nuorisotoimi tiedottaa aktiivisesti toiminnastaan omissa kanavissaan.  

Näyttelytila Virinä 
Näyttelytila Virinä on avoinna normaaleihin aukioloajoin ma-pe klo 10-15 THL:n turvaohjeistuksen huomioiden. 

Kansalaisopisto 
Tämän hetkisten rajoitusten mukaan kansalaisopiston toiminta voi alkaa aikuisten ryhmäharrastusten osalta aikaisintaan 22.1.2022. Kansalaisopisto tiedottaa erikseen asiasta. 

Merikanto-opisto
Merikanto-opiston kevätlukukauden toiminta käynnistyi maanantaina 10.1.2022. 

Oppilaita ja heidän saattajiaan pyydetään huomioimaan koronaturvallisuustoimet lähiopetuksessa: 

 • Vahva maskisuositus 1.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille oppilaille
 • Oppilaita saattavat vanhemmat saattavat lapset vain ulko-ovelle
 • Hyvä käsihygienia: kädet pestään tunnille tultaessa ja lähdettäessä
 • Riittävän turvavälin pitäminen muihin ihmisiin
 • Tunneille ei voi tulla, mikäli on pieniäkään koronavirukseen viittaavia oireita

Merikanto-opisto tiedottaa oppilaita ja huoltajia aktiivisesti mahdollista toimintaan liittyvistä muutoksista.

Liikunta- ja harrastetoiminta

Aikuiset: 

Harrastus- ja virkistystoimintaan käytettävät yleisötilat on suljettu aluehallintoviraston määräyksellä ajalla 8.-21.1.2022. Tilojen sulkeminen kohdistuu alla lueteltuihin tartuntatautilain 58 g pykälän 4 momentin kohdissa tarkoitettuihin tiloihin:

 • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat;
 • yleiset saunat sekä uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat;
 • tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin tai muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat;
 • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Päätös ei koske seuraavia tiloja: kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat (kuten padel-, tennis- ja sulkapallokentät), huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat, sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat. Näissä tulee kuitenkin huomioida tartuntatautilain 58 d pykälän säännökset. 

Lapset ja ammattiurheilijat:

Edellä mainitut tilat voivat olla auki ammattiurheilijoille sekä vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan. Päätös ei koske vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin.

Urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun 2022 aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Liikuntahalli
Liikuntahalli on tällä hetkellä avoinna normaalein aukioloajoin, kuitenkin huomioiden liikunta- ja harrastetoimintaa koskevat, edellä esitetyt rajoitukset. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta ei ole mahdollista 21.1.2021 saakka. 

Yleisötilaisuudet
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty sisätiloissa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueella 8.1.- 21.1.2022.

Yksityistilaisuudet
Pirkanmaalla suositellaan, että yksityistilaisuuksia pidetään korkeintaan 10: lle henkilölle. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Yksityistilaisuudessa voi käyttää koronapassia.

Etätyösuositus
Pirkanmaalla suositellaan etätyötä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.

Julkinen asiakaspalvelu pyritään pitämään mahdollisimman normaalisti avoinna.

Kaupungintalo
Kaupungintalo on avoinna arkisin klo 9-15 välisen ajan. Osa henkilöstöstä tekee suosituksen mukaisesti kuitenkin etätyötä, joten tapaaminen kannattaa aina sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse. Muutoinkin suosittelemme sähköisten välineiden käyttö asioinnissa. 

Toimielinten kokoukset
Toimielinten kokoukset suositellaan pidettävän etäyhteyksin tai tarvittaessa hybridimallilla turvaohjeita noudattaen. Kunnallisten toimielinten kokoukset eivät kuuluu yleisötilaisuuksien ja yleisten kokouksien piiriin. 

Työpajat
Työpajat ovat auki turvallisuusmääräykset huomioiden.

Ravitsemusala
Pirkanmaalla on voimassa leviämisalueen ravintolarajoitukset. Rajoituksista on tarkempaa tietoa valtioneuvoston sivuilla: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/ravintolarajoitukset

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset
Koronaohjeistukset ja -rajoitukset muuttuvat tällä hetkellä tiuhaa tahtia. Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän voimassa olevat suositukset löydät kokonaisuudessaan täältä: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Pysytään terveinä!

Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Henna Viitanen 044 7151 201, henna.viitanen@virrat.fi

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 18.01.2022