Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Alt=""
  • Alt=""
  • Alt=""
 
 

Ajankohtaista

07.01.2022

Koronatiedote 7.1.2022: Rajoitukset jatkuvat Pirkanmaalla ajalla 8.1. – 21.1.2022 aiempaa kohdennetummin


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 7.1.2022 uuden koronapäätöksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueelle. Määräys kieltää edelleen kokonaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset henkilömäärästä riippumatta. Ulkotiloissa tilaisuuksien järjestäminen on jatkossa mahdollista noudattaen tartuntatautilain 58 c §:n säännöksiä. Lisäksi suljetaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Määräykset ovat voimassa ajalla 8.1. -21.1.2022.

Määräys sulkee laajasti yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut tilat. Virtain osalla tällä on vaikutusta, mm. liikuntahallin, jäähallin, yleisten saunojen ja kirjaston lehtien lukusalin osalta, jotka tulee osittain sulkea. Aiemmista rajoituksista poiketen kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat (kuten padel, tennis- ja sulkapallokentät) voivat olla avoinna noudattaen tartuntatautilain 58 c §:n säännöksiä. Myös lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta on mahdollista.

Yleisötilaisuuksiin luetaan mm. mm. konsertit, elokuvateatteritoiminta, markkinat, urheilutapahtumat ja muut urheiluottelut ja -turnaukset ym., jotka ovat myös kiellettyjä ajalla 8.1.-21.1.2022. 

Päätös ei koske vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin. Päätös ei koske myöskään ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Myös lääkinnällinen kuntoutus voi jatkua. 

Ravitsemusala
Ajantasaiset ravintolarajoitukset löytyvät täältä:  

https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/ravintolarajoitukset

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset 
Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset löydät kokonaisuudessaan täältä: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Aluehallintoviraston päätös
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätökset on luettavissa kokonaisuudessaan täältä: 

https://avi.fi/yleistiedoksiannot-lansi-ja-sisa-suomi

Ja tiedotteen päätöksestä löydät täältä: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69929009 

 

Pysytään terveinä ja pidetään toisistamme huolta.
Hyvää alkanutta vuotta 2022!

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Henna Viitanen, puh. 044 7151 201, henna.viitanen@virrat.fi

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 18.01.2022