Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Kukkia talon pihassa
  • Torisevan rotkojärvet
  • Karhuemo ja pentu metsässä
 
 

Ajankohtaista

19.11.2021

Tredu jatkaa neuvotteluja Virtain kaupungin kanssa Virtain toimipisteen jatkosta


Yhteistoimintasopimuksen mukaisesti Tampereen kaupunki vastaa ammatillisen koulutuksen järjestämisestä ja yhteistoiminta-alueen toimielimenä toimii Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta. 

Elinvoima- ja osaamislautakunta käsitteli 17.11.2021 kokouksessaan ammatillisen koulutuksen palveluverkko-ohjelmaa. Käsittelyssä oli myös Tredun Virtain toimipisteen rakennuksen tulevaisuus. Esitys Tredun Virtain toimipisteen osalta seuraavaa: Kiinteistön peruskorjaukselle ei ole taloudellisia edellytyksiä. Tredu kehittää monipuolisesti pedagogiikkaa ja joustavia oppimisympäristöjä yhteistyössä Virtain kaupungin kanssa. Tredu aloittaa neuvottelut Tredu-Kiinteistöt Oy:n kanssa tiloista luopumiseen liittyen ja hakevat yhteistyössä ratkaisua, jolla vuokranmaksu päättyisi viimeistään 2025.

Esittelijä muutti kokouksessa pohjaehdotusta siten, että "Esitys ammatillisen koulutuksen palveluverkko-ohjelmasta hyväksytään jatkosuunnittelun pohjaksi."  Lisäksi elinvoima ja- osaamislautakunnan jäsen Reijo Koskela teki seuraavan toivomusponsiehdotuksen: "Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunta edellyttää, että Tredu neuvottelee Virtain kaupungin kanssa Tredun Virtain toimipisteen koulutuksen ja sen jatkuvuuden turvaamisesta ja kehittämisestä tilakysymys huomioiden ennen päätöksentekoa asiassa." Toivomusponsiehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

- On tärkeä asia, että ponsiesitys hyväksyttiin. Koulutuksen ja sen jatkuvuuden turvaamiseksi paikkakunnalla on ensiarvoisen tärkeää, että asiasta neuvotellaan Virtain kaupungin kanssa ennen päätöstä Tredun Virtain toimipisteen rakennuksen kohtalosta, toteaa kaupunginjohtaja Henna Viitanen. 

Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Henna Viitanen, henna.viitanen@virrat.fi, puh. 044-715 1201

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 04.12.2021