Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Torisevan rotkojärvet
  • Karhuemo ja pentu metsässä
  • Kukkia talon pihassa
 
 

Ajankohtaista

07.09.2021

Tiedote: Virtain Elinvoimapalvelut Oy vahvistamaan kaupungin elinvoimaa


Virtain kaupunki on valmistellut teollisuushallien siirtämistä yhtiömuotoiseen toimintaan. Kuntalaki säätelee kilpailutilanteessa markkinoilla hoidettavan tehtävän yhtiöittämisvelvoitteesta. Taustalla on voimassa oleva valtiontukisääntely. Kuntien yrityksille myöntämä tuki kuuluu EY:n valtiontukisääntelyn piiriin.

Tällä hetkellä Virtain kaupungilla ja Virtain Yrityspalvelu Oy:llä on ns. välivuokraussopimus, jonka perusteella Virtain Yrityspalvelu OY vuokraa Virtain kaupungin teollisuushalleja. Virtain Yrityspalvelu Oy:llä on myös omia kiinteistöjä.

Kaupunginvaltuusto on 29.3.2021 kokouksessaan päättänyt teollisuus- ja tuontantotilojen vuokraukseen liittyviin yksilöityihin rakennuksiin liittyvän toimintakokonaisuuden siirrosta uudelle perustettavalle yhtiölle noudattaen liiketoimintasiirron periaatteita.

Kaupunginvaltuuston päätöksen toimeenpanemiseksi on perustettava uusi osakeyhtiö. Kaupunginhallitus päätti uuden yhtiön (työnimi Virtain Elinvoimapalvelut Oy) perustamisesta 6.9.2021 kokouksessaan. Tarkoitus on, että uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2022. Virtain kaupunki tulee omistamaan perustettavan yhtiön 100 %:sti eli yhteisö kuuluu kaupunkikonserniin.

Kyseessä on hallinnollinen muutos, jolla ei tule olemaan olennaisia vaikutuksia voimassa oleviin sopimuksiin. Tällä muutoksella haluamme jatkossa vahvistaa kaupungin elinvoimaa. 


Lisätietoja:

Talousjohtaja, oto. hallintojohtaja Kaisa Jaatinen, puh. 044-715 1221, sähköposti: kaisa.jaatinen@virrat.fi  

Kaupunginjohtaja Henna Viitanen, puh. 044-715 1201,
sähköposti: henna.viitanen@virrat.fi


 

 
 
 

Sivua päivitetty: 22.09.2021