Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Kukkia talon pihassa
  • Karhuemo ja pentu metsässä
  • Torisevan rotkojärvet
 
 

Ajankohtaista

29.07.2021

Koulut alkavat Virroilla keskiviikkona 11.8. -päivitetty ohje yhtenäiskoululle


Moi,

Aloitamme koulunkäynnin siis keskiviikkona 11.8. klo 9 alkaen. Ne esikoululaiset, jotka aloittavat heti esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen, tai aamupäivätoimintaan ilmoittautuneet koululaiset tulevat aamulla koululle sen mukaisesti kuin ovat hoidon tarpeen ilmoittaneet. Hoitajat ottavat lapset vastaan Opintien puoleiselta ovelta, eli liikuntahallin ja Kauraniemen kiinteistön ja koulun väliseltä alueelta.

Koululaiset tulevat ensimmäisenä aamuna kouluun klo 9 Rantatien puoleiselta pääovelta. Koulun henkilökunta on kylttien kanssa oppilaita vastassa. Oppilaan tulee vain muistaa oma luokka ja hakeutua oman open luo, eskarilaiset esiopen luo. Tästä oppilaat siirtyvät omiin kotiluokkiin. Kun koulu saadaan käyttöön saavat oppilaat ohjeet siitä, mistä ovesta kouluun kuljetaan piha-alueiden valmistumiseen saakka. 

Koulun piha-alueet ovat vielä valtaosaltaan rakenteilla. Samoin Rantatien kunnostustyöt aiheuttavat riskitekijöitä. Koulun väki esittää siis huoltajille hartaan pyynnön: Toivomme, että lapsi tulee kouluun itsenäisesti kävellen jo toisesta luokasta lähtien. Koulumatkaa on hyvä harjoitella lapsen kanssa etukäteen. Saattajat voivat olla mukana vain koulutulokkailla, eli eskareiden ja ensimmäisen luokan oppilaiden mukana. Tai muusta erityisestä syystä. Kouluun ei tule saattaa oppilasta autolla. Koulun aloittaa samaan aikaan 464 oppilasta ja kaikki oppilaat tulevat samasta ovesta sisään. Työmaan keskellä oleva saattoliikenne aiheuttaa väistämättä vaaratilanteita. Autot tulee siksi jättää kauemmaksi. Koulun ympäristössä on koulun henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita ohjaamassa turvalliseen liikkumiseen. Järjestämme voimet ovet huoltajille syyslukukauden aikana.

Toivomme myös, että pyörillä tai mopoilla ei tultaisi kouluun ennen kuin piha-alueet valmistuvat. Jos pyörän tai mopon käyttö on välttämätöntä, suosittelemme ajamaan Keiturin kautta ja jättämään kulkupelit vanhan yläkoulun pihaan, ja tulemaan Liikuntahallin polkua pitkin koululle. Uudet pyöräparkit ja uusi mopoparkki valmistuu pihojen valmistumisen yhteydessä. Seurakunnan piha-alueet eivät ole koululaisten käytössä parkkialueena. Sen sijaan sitä kautta tapahtuu valtaosa koulumatkoista. Seurakunnan piha ei sovellu siksi liikennekäyttöön koulumatkoilla.

Koulua on keskiviikkona ja torstaina klo 9-13. Perjantaina koulua käydään jo lukujärjestyksen mukaan. 

Tervetuloa! Nyt se alkaa!

Katri

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 22.09.2021