Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Kukkia talon pihassa
  • Torisevan rotkojärvet
  • Karhuemo ja pentu metsässä
 
 

Ajankohtaista

29.06.2021

Päivitetty 8.7.2021: Palvelukoti Ainalan vierailut kielletty vatsatautiepidemian vuoksi


Tiedote 8.7.2021

Ainalan vatsatautiepidemia rauhoittumassa

Uusia vatsatautitapauksia ei ole Ainalassa enää tullut perjantain 2.7. jälkeen. Sairastuneiden yhteismäärä oli 21 sairastunutta. Taudin aiheuttajaksi on varmistunut kampylobakteeri, jonka alkuperä on kuitenkin epäselvä ja edelleen selvityksessä. Vierailukielto Ainalassa jatkuu, kunnes viimeinen sairastunut on ollut 3 vuorokautta oireeton. Tiedotamme, kun vierailukielto päättyy. 


Tiedote 2.7.2021
Ainalan vatsatautiepidemia jatkuu, yhteensä sairastuneita on 20 henkilöä, uusia sairastuneita ei ole tullut 1.7.2021 jälkeen. On viitteitä, että epidemia olisi rauhoittumassa, mutta sen aiheuttaja on edelleen epäselvä ja asiaa selvitetään.

Ainalassa on voimassa vierailukielto, joka jatkuu toistaiseksi.


Tiedote 30.6.2021

Palvelukeskus Ainalassa on vatsatautiepidemia. Yhteensä sairastuneita on nyt 19 henkilöä, joista muutama on henkilökuntaan kuuluvia. Oireiden alkuperää selvitetään terveydenhuollon ja ympäristöterveydenhuollon yhteistyössä. Myös Ruokavirasto ja THL ovat mukana selvitystyössä. Ainalassa on aloitettu tehostetut toimet epidemian hillitsemiseksi ja rajaamiseksi, yksikössä on vierailukielto. Oireiden aiheuttajasta ei ole vielä varmuutta, mutta epäillään elintarvikkeen mukana tullutta taudinaiheuttajaa. Kaupunki tiedottaa lisää kun tutkimustulokset valmistuvat tämän viikon aikana. 


Tiedote 29.6.2021

Palvelukoti Ainalassa on vatsatautiepidemia, jonka vuoksi vierailut on kielletty toistaiseksi. Terveydenhuolto ja ympäristöterveydenhuolto selvittävät taudin syytä ja alkuperää.

Timo Leppäharju
Tartuntatautilääkäri
Hallintolääkäri, Virrat

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 23.07.2021