Tekstikoko aA

Ajankohtaista

 • Kukkia talon pihassa
 • Torisevan rotkojärvet
 • Karhuemo ja pentu metsässä
 
 

Ajankohtaista

04.06.2021

Tiedote 4.6.2021: Koronatilanne rauhallinen Virroilla - toimenpiteet koronan ehkäisemiseksi Virroilla


Koronatilanne on ollut viime ajat rauhallinen Virroilla ja toivotaan, että tilanne myös jatkuu näin. Edelleen on kuitenkin tärkeää muistaa voimassa olevat ohjeistukset ja rajoitukset. 

Ensimmäisen rokotusannoksen Virroilla on saanut 56,5 %. Tällä hetkellä rokotusajat ovat varattavissa Virroilla yli 35-vuotiaille. Keiturin Sote tiedottaa aktiivisesti rokotusjärjestyksen etenemisestä. 

Tässä vielä kootusti tämä hetken toimenpiteitä koronan ehkäisemiseksi Virroilla: 

Yleisiä ohjeita

 • riittävän turvavälin (vähintään 2 metriä) pitäminen
 • fyysisen kosketuksen ja kontaktien välttäminen
 • käsihygienia
 • yskimishygienia
 • Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää.
  1. Kasvomaskin käyttäminen ei vähennä turvavälien, käsihygienian ja yskimishygienian noudattamisen merkitystä.
  2. Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille
 • Mihinkään yksityisiin tai julkisiin kokoontumisiin ei tule mennä sairaana.
 • On tärkeää, että menet koronatestiin, jos sinulla on yksikin koronavirustartuntaan sopiva oire. Oireiden arvioinnin voi tehdä Omaolo-palvelussa. https://www.omaolo.fi/ Oireisena ei saa liikkua kodin ulkopuolella, paitsi koronatestissä käydessä. Silloin pitää käyttää matkalla kasvomaskia.
 • Työpaikoilla tauoilla huolehditaan turvaväleistä ja käytetään maskia niissä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa.

Opetustoimi
Koulut siirtyvät kesälomalle lauantain 5.6.2021 jälkeen. 

Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatukseen saa tulla vain täysin terveenä. Lasta tuotaessa ja haettaessa huoltajille annetaan vahva maskinkäyttösuositus. Lapset tuodaan ainoastaan ulkoeteiseen saakka, josta varhaiskasvatuksen henkilöstö noutaa heidät. Lapsen haku hoidosta tapahtuu pihalta.

Kirjasto
Kirjasto on avoinna normaalein aukioloajoin. Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä.

Lehtilukusali on avattu omatoimikäyttöön rajoitetuin asiakaspaikoin 1.6.2021 alkaen. Omatoimiajat ovat ma-su klo 9-21. Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä toisiin. Käytäthän kasvomaskia. Pikainen asiointi on edelleen suositeltavaa.

Kirjastoauto kulkee kesäaikataulun mukaisesti ajalla 7.6.-13.8 (huom. Kirjastoauton huolto- ja lomatauko 5.-31.7). Myös kirjastoautossa tulee huomioida edellä esitetyt toimenpiteet. 

Nuorisotilat
Nuorisotilat ovat avoinna nuorisotoimen aikataulujen mukaisesti rajoituksen huomioiden. Nuorisotoimi tiedottaa aktiivisesti toiminnastaan omissa kanavissaan.  

Näyttelytila Virinä 
Näyttelytila Virinä on avoinna normaaleihin aukioloajoin ma-pe klo 10-15 THL:n turvaohjeistuksen huomioiden. 

Kansalaisopisto
Kansalaisopiston toiminta on kesätauolla. 

Merikanto-opisto
Merikanto-opiston opetus on kesätauolla. 

Liikunta- ja harrastetoiminta

Aikuiset: Aikuisten ulkoharrastukset ovat mahdollisia. Sisäharrastuksia voidaan järjestää, jos turvaohjeita, kuten turvavälejä, pystytään noudattamaan. Sen sijaan aikuisten joukkue- ja kontaktiurheilulajit tulee sisätiloissa pitää edelleen tauolla.

Lapset ja nuoret: Lapset ja nuoret voivat harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona. Mahdollisesti paikalla olevat vanhemmat tai saattajat noudattavat turvaohjeita.

Virtain liikuntahalli on avoinna iltaisin normaalein aukioloajoin. Liikuntahallilla on kesäsulku kesäkuun lopulta elokuun alkupuolelle. Tarkemmat päivämäärät tiedotamme myöhemmin. 

Yleisötilaisuudet
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajoitetaan sisätiloissa 10 henkilöön ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa 50 henkilöön ajaksi 29.5.–28.6.2021. Jos terveysturvallisuuden varmistamiseksi noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi, myös suurempia tilaisuuksia voi järjestää. 

Alueella noudatetaan tartuntatautilain kohtaa 58c, jonka mukaan asiakkailla ja osallistujilla on oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen, heille annetaan toimintaohjeet mm. turvaväleistä ja käsien puhdistamisesta ja pintojen puhdistusta tehostetaan.

Yksityistilaisuudet
Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää. Yksityistilaisuuksiin ei enää suositella osallistujarajoitusta, mutta tilaisuudet on järjestettävä turvaohjeita noudattaen.

Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista suositellaan pitämään esimerkiksi vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään.

Etätyösuositus
Pirkanmaalla noudatetaan kansallista hallituksen etätyösuositusta, joka on tällä hetkellä voimassa 30.6.2021 saakka. 

Kaupungintalo 
Kaupungintalo on avoinna arkisin klo 9-15 välisen ajan. Osa henkilöstöstä tekee kuitenkin etätyötä, joten tapaaminen kannattaa aina sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse. Muutoinkin suosittelemme sähköisten välineiden käyttö asioinnissa.

Kaupungintalon kesäsulku on 19.7.-1.8.2021. Rakennusvalvontatoimisto on suljettuna 5.7.-1.8.2021. Toimiston ollessa suljettuna voimme suorittaa ainoastaan kiireelliset katselmukset, eikä lupapäätöksiä tehdä.

Toimielinten kokoukset
Kokoukset voidaan järjestää etäyhteyksin tai perinteisesti kokoontumalla tai hybridimallilla voimassaolevaa kokoontumisrajoitusta ja turvaohjeita noudattaen.

Ravitsemusala
Rajoitukset ravintoloiden aukioloaikoihin ja asiakasmääriin vaihtelevat eri maakunnissa. Oman alueen tilanne kannattaa tarkistaa täältä: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/ravintolarajoitukset

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset 
Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset löydät kokonaisuudessaan täältä: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Henna Viitanen 044 7151 201, henna.viitanen@virrat.fi

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 18.06.2021