Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Torisevan rotkojärvet
  • Kukkia talon pihassa
  • Karhuemo ja pentu metsässä
 
 

Ajankohtaista

30.04.2021

Tiedote Pump track -radan toimintaohjeista sekä siellä toimimisesta


Moniammatillinen työryhmä (Virtain yhtenäiskoulu, nuorisotoimi, liikuntatoimi ja tekniset palvelut) kokoontui keskiviikkona 28.4. Pump track -radan sosiaalisessa mediassa ja palautteissa nousseiden huolenaiheiden johdosta. Kaupunki haluaa jatkossakin mahdollistaa Pump track -radan käytön tasa-arvoisena matalan kynnyksen ulkoharrastuspaikkana.

Pump track -rata on kaupungissamme upea vapaa-ajanviettopaikka kaikenikäisille asukkaille. Rata mahdollistaa aktiivisen ja monipuolisen liikkumisen sekä omatoimisen harrastamisen kaikille. On hienoa, että radasta on tullut suosittu liikkumisympäristö ja se tarjoaa perheille mahdollisuuden vapaa-ajanviettoon itselleen sopivana ajankohtana vapaa-ajalla.

Skuuttaaminen on lasten ja nuorten keskuudessa hyvin suosittu laji ympäri Suomea. Skuuttaamiskulttuuriin kuuluu tasa-arvoisuus, toisten ja välineiden kunnioittaminen sekä hyvät käytöstavat. Epäasiallinen käytös ei kuulu lajiin eikä se kuulu mihinkään harrastukseen. Radalla on toimintaohjeet, joita on noudatettava turvallisuuden takaamiseksi sekä kaikkien viihtyvyyden turvaamiseksi. Kypärää on käytettävä aina radalla liikkuessa.

Lasten ja nuorten tapa- ja käytöskasvatus sekä kasvatusvastuu kuuluvat ensisijaisesti huoltajille ja kodeille. Haluamme kaupunkina tukea tätä parhaamme mukaan sekä luoda kuntalaisille viihtyisiä toimintaympäristöjä. Pump track -radan toimintaohjeista sekä siellä toimimisesta on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa kodeissa. Keskustelua on hyvä käydä jokaisessa kodissa, jotta rata olisi kaikille mielekäs paikka harrastaa. Lapsille ja nuorille on tärkeää, että aikuiset ovat kiinnostuneita heidän asioistaan: osallistuvat, keskustelevat, kyselevät ja ovat tietoisia heidän kiinnostuksenkohteistaan. Tämäkin harrastus tarjoaa oivat puitteet perheen yhteiseen toimintaan.

Toivomme, että alueesta kehittyy koko perheen liikuntapuisto, jossa myös vanhemmat voivat osallistua lasten ja nuorten harrastamiseen. Vanhemmilta toivomme toimintaan heittäytymistä ja positiivista asennetta skuuttiparkkia käyttäviä lapsia ja nuoria kohtaan. Kiusaamista ja muuta ikävää käytöstä ei sallita ja siihen puuttuminen on jokaisen alueella olevan aikuisen vastuulla. Kannustamme vanhempia menemään rohkeasti mukaan tekemiseen ja pitämään hauskaa lasten kanssa. Haluamme osaltamme luoda ilmapiiriä, jossa lapsia ja nuoria lähestytään positiivisen vahvistamisen sekä tsemppaamisen kautta.

Koronarajoitusten salliessa haaveissamme on tapahtuma, johon tulisi esiintyjä lajin parista ja jonne kosiskellaan myös rataa käyttäviä lapsia ja nuoria esittelemään taitojaan. Ehkä myös me vanhemmatkin voimme innostua lajista J

Kaupungissamme toimiva vartiointiyritys kiertää alueella normaalisti ja on aikaisemminkin valvonut kohdetta yleisen turvallisuuden takaamiseksi ja mahdollisten ilkivaltojen estämiseksi.

Olkaamme kaupunkina ylpeitä upeasta alueesta!

Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus, tehkäämme me aikuiset yhdessä töitä sen turvaamiseksi!

Virtain kaupunki, lasten ja nuorten parissa toimijat.

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 06.05.2021