Tekstikoko aA

Ajankohtaista

 • Kukkia talon pihassa
 • Karhuemo ja pentu metsässä
 • Torisevan rotkojärvet
 
 

Ajankohtaista

30.04.2021

Toimenpiteet koronan ehkäisemiseksi Virroilla / päivitetty 30.4.2021


Tiedote 30.4.2021: Toimenpiteet koronan ehkäisemiseksi Virroilla 

Koronatilanne on ollut viime viikot rauhallinen Virroilla ja toivotaan, että tilanne myös jatkuu näin. Edelleen on kuitenkin tärkeää muistaa annetut ohjeistukset ja rajoitukset. 

Ensimmäisen rokotusannoksen Virroilla on saanut 42,9 %. Keiturin Sote tiedottaa aktiivisesti rokotusjärjestyksen etenemisestä. 


Tässä vielä kootusti tämä hetken toimenpiteitä koronan ehkäisemiseksi Virroilla: 

Yleisiä ohjeita

 • riittävän turvavälin (vähintään 2 metriä) pitäminen
 • fyysisen kosketuksen ja kontaktien välttäminen
 • käsihygienia
 • yskimishygienia
 • Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää.
  • Kasvomaskin käyttäminen ei vähennä turvavälien, käsihygienian ja yskimishygienian noudattamisen merkitystä.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 12-vuotiaille
 • Mihinkään yksityisiin tai julkisiin kokoontumisiin ei tule mennä sairaana.
 • On tärkeää, että menet koronatestiin, jos sinulla on yksikin koronavirustartuntaan sopiva oire. Oireiden arvioinnin voi tehdä Omaolo-palvelussa. https://www.omaolo.fi/ Oireisena ei saa liikkua kodin ulkopuolella, paitsi koronatestissä käydessä. Silloin pitää käyttää matkalla kasvomaskia.
 • Työpaikoilla tauoilla huolehditaan turvaväleistä ja käytetään maskia niissä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa.
 • Koronavilkkusovellukseen on tullut päivitys, jossa altistumisilmoituksen saaneet oireettomat henkilöt ohjataan koronavirustestiin. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaan testiin ei ole pakko hakeutua, jos altistunut on ollut vain Pirkanmaan alueella, eikä ole liikkunut paikoissa, joissa on paljon ihmisiä. Mikäli vilkkuilmoituksen saa esimerkiksi ravintolaillan jälkeen, testiin on mentävä.

Opetustoimi
Koulut toimivat tällä hetkellä normaalisti lähiopetuksessa. Peruskouluissa yli 12-vuotiaille (kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat) on edelleen vahva maskisuositus. Lähiopetukseen saa tulla vain täysin terveenä ja käsihygieniasta ja turvaväleistä on huolehdittava.

Varhaiskasvatus
Varhaiskasvatukseen saa tulla vain täysin terveenä. Lasta tuotaessa ja haettaessa huoltajille annetaan vahva maskinkäyttösuositus. Lapset tuodaan ainoastaan ulkoeteiseen saakka, josta varhaiskasvatuksen henkilöstö noutaa heidät. Lapsen haku hoidosta tapahtuu pihalta.

Kirjasto 
Kirjasto on avoinna normaalein aukioloajoin, mutta tarjoaa vain rajattua palvelua Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti. Mahdollista on varausten nouto, aineiston lainaus ja palautus sekä asiakaskoneen ja monitoimilaitteen käyttö pika-asiointina (max 15 min). Kirjaston muut palvelut ja oleskelutilat (ml. lehtien lukusali) ovat suljettuina. 

Omatoiminen asiointi on ensisijaista eikä tiloihin saa jäädä oleskelemaan. Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä.

Kirjastoauto kulkee aikataulun mukaisesti. Myös kirjastoautossa tulee huomioida edellä esitetyt toimenpiteet.  

Nuorisotilat
Nuorisotoimi aloittaa pienryhmätoiminnot eli klubitoiminnan 4.5.2021. Avoimet nuorisoillat käynnistetään vasta, kun rajoitukset sallivat isommat kokoontumismäärät.  

Näyttelytila Virinä 
Näyttelytila Virinä pyritään avaamaan 4.5.2021 alkaen THL:n turvaohjeistuksen huomioiden. Tiedotamme tästä vielä erikseen. 

Kansalaisopisto 
Kansalaisopisto jää kesätauolle, mutta järjestää mahdollisuuksien mukaan yksittäisiä kursseja voimassa olevien rajoitusten puitteissa. 

Merikanto-opisto
Vuonna 2002 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäopetus (mupe, tanssi, kamarimusiikki ja bändit) ovat olleet lähiopetuksessa Pirkanmaan alueella 21.4.2021 alkaen. Ryhmän enimmäiskoko on 10 henkilöä. 

Yksilöopetusta Merikanto-opistossa järjestään normaalisti turvaohjeistukset huomioiden. 

Liikunta- ja harrastetoiminta

Aikuiset: Aikuisten ryhmäliikunta on suositeltu pidettäväksi tauolla toistaiseksi. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta on suljettu sisätiloissa 9.5. asti ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä.

Poikkeukset aikuisten ryhmäliikuntaan ja sisäliikuntaan: Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen aikuisten ammattilais- ja maajoukkueurheilu (ml. Olympiakomitean tukiurheilijat) on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta.

Lapset ja nuoret: Vuonna 2002 ja sitä myöhemmin syntyneiden ryhmäharrastustoiminta sekä sisällä että ulkona on mahdollista OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mukaan lukien 10 henkilön ryhmäkokoa ja turvavälejä soveltamalla. Ulkoliikunnassa alle 12-vuotiaiden (2008 ja sen jälkeen syntyneiden) ohjatussa ryhmäliikunnassa voi harjoitella lajinomaisesti ilman turvaväliä ja ryhmäkokorajoitusta. Kilpailutoiminta ei ole mahdollista.

Virtain liikuntahalli on rajoitetusti auki edellä olevat rajoitukset huomioiden. 

Ulkoliikunta on sallittua.

Yleisötilaisuudet
Yleisötilaisuuksien osalta Aluehallinto on tehnyt päätöksen henkilömäärän nostamisesta kuudesta kymmeneen 1.5.2021 alkaen. Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty ajalla 1.5.-16.5.2021.

Enintään kymmenen hengen kokoontumisia voi järjestää, mutta tällöinkin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.  

Virtain kaupunki ei järjestä tällä hetkellä yleisötilaisuuksia.

Yksityistilaisuudet
Pirkanmaalla suositellaan, että harkitaan yksityistilaisuuksien (kuten häiden, syntymäpäivien, hautajaisten, valmistujaisten tai illanistujaisten) järjestäminen tarkoin. Jokaisessa perhe- ja ystäväpiirissä pitää miettiä, ovatko tapaamiset tarpeellisia. Jos tapaamisia järjestetään, on ratkaistava, miten se tehdään turvallisesti. 

Myös yksityistilaisuuksissa henkilömäärää nostetaan kuudesta kymmeneen 1.5.2021 alkaen. Yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi ajalla 1.5.-16.5.2021 ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Yksityistilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota tilan kokoon, jotta turvavälit voidaan pitää.

Etätyösuositus
Pirkanmaalla noudatetaan kansallista hallituksen etätyösuositusta. Julkinen asiakaspalvelu pyritään pitämään mahdollisimman normaalisti avoinna. Etätyösuosituksessa suositellaan, että julkisen sektorin työtekijät työskentelisivät etätyössä mahdollisimman laajasti, jos työtehtävät sen mahdollistavat.  

Valtioneuvosto suosittelee vastaavaa laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille. Lähi- ja etätyön yhteensovittamisen arviointi tapahtuu työpaikoilla. Lisäksi työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Kaupungintalo on avoinna arkisin klo 9-15 välisen ajan. Osa henkilöstöstä tekee kuitenkin etätyötä, joten tapaaminen kannattaa aina sopia etukäteen puhelimitse tai sähköpostitse. Muutoinkin suosittelemme sähköisten välineiden käyttö asioinnissa. 

Toimielinten kokoukset
Toimielinten kokouksiin suositellaan edelleen osallistumista etäyhteydellä. 

Ravitsemusala
Ravitsemusalaa koskevat uudet ohjeet ovat voimassa 30.4. alkaen. Rajoitukset ravintoloiden aukioloaikoihin ja asiakasmääriin vaihtelevat eri maakunnissa. Oman alueen tilanne kannattaa tarkistaa täältä: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/ravintolarajoitukset

Tällä hetkellä Pirkanmaalla on voimassa seuraavat rajoitukset ravintoloiden osalta:

 • Ruokaravintolat: sisätiloissa käytössä puolet asiakaspaikoista, sallittu aukioloaika 5–19.
 • Anniskeluravintolat: sisätiloissa käytössä kolmasosa asiakaspaikoista, sallittu aukioloaika 5–18.
 • Anniskelu on sallittu klo 9–17. Avin luvalla anniskelun voi aloittaa klo 7 majoituspaikan aamiaistarjoilun yhteydessä.

********************

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset löydät kokonaisuudessaan täältä: https://www.tays.fi/fi-fi/sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset


Lisätietoja:
Vt. kaupunginjohtaja Henna Viitanen 044 7151 201, henna.viitanen@virrat.fi 

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 06.05.2021