Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • alt=""
  • alt=""
  • alt=""
 
 

Ajankohtaista

14.04.2021

Tiedote 14.4.2021: Koronatilanne tällä hetkellä rauhallinen Virroilla


Koronatilanne tällä hetkellä rauhallinen Virroilla

Koronatilanne
Virroilla koronaesiintyvyys on tasaantunut ilmaantuvuudessa Pirkanmaan keskitasolle. Viimeisen vuoden aikana Virroilla on ollut yhteensä 49 koronatartuntaa. Viimeisen kahden viikon aikana on tullut yhteensä kolme uutta tartuntaa. 14.4. tilanteen mukaan viisi altistunutta on tällä hetkellä karanteenissa. 

Tartuntojen ehkäisyssä on edelleen tärkeää pitää riittävä turvaväli (vähintään 2 metriä) toisiin ihmisiin, fyysisen kosketuksen välttäminen, suojata hengitystiet maskilla sekä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Jos on hengitystie- tai muita flunssaoireita, tulee heti hakeutua terveydenhuollon arvioon ja tarvittaessa koronatestiin. 

Pirkanmaan koronanyrkin uusimmat ohjeistukset
Pirkanmaan koronanyrkki kokoontui tiistaina 13.4. ja päätti lieventää rajoituksia lasten ryhmäharrastusten osalta. Vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäharrastustoiminta on mahdollista 19.4.2021 alkaen OKM/THL turvaohjeistusta noudattamalla, mukaan lukien 10 henkilön ryhmäkokoa soveltamalla. Muita osin rajoituksiin ei tullut lievennyksiä.  

Yli 12-vuotiaiden (2007 syntyneet ja vanhemmat) lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa on kuitenkin edelleen tauolla 30.4.2021 asti.

Myös kaikessa ulkoliikunnassa noudatetaan OKM/THL turvaohjeistusta. Huoltajat eivät kokoonnu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksissa ulkona yli kuuden henkilön ryhmiin ja noudattavat kaikissa tilanteissa turvavälejä.

 Yleisö- ja yksityistilaisuuksia koskevat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 30.4.2021 saakka. 

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suositukset löydät kokonaisuudessaan täältä: https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19/Pirkanmaan_koronavirustilanne_ja_suositukset

Vaikutus kaupungin palveluihin
Merikanto-opiston alakouluikäisten ja alle kouluikäisten, eli 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäopetus (mupe, muskari, tanssi, yhtyetoiminta) palaa lähiopetukseen 19.4.2021 alkaen. Ryhmän enimmäiskoko on 10 henkilöä. Yli 12-vuotiaiden (2007 syntyneet ja sitä vanhemmat) kaikki ryhmäopetus jatkaa etäopetuksessa 30.4.2021 asti. 

Myös koululla voidaan käynnistellä vuonna 2008 ja sitä myöhemmin syntyneiden kerhotoimintaa turvaohjeistukset huomioiden. Tästä koulu tiedottaa oppilaita ja huoltajia erikseen.

Pirkanmaalla edelleen suositellaan pidettäväksi suljettuna mm. museot ja kirjastot. Kirjasto voidaan edelleen rajoitetusti auki nopeaa lainaustoimintaa varten.

Virinä on suljettuna 30.4.2021 saakka.  

Rokotustilanne Virroilla
Joka kolmas virtolainen on saanut ensimmäisen koronarokotteen (33,2 %). 

 Koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat ovat saaneet rokotteen. Ensimmäinen rokoteannos on annettu myös kaikille yli 80-vuotiaille, jotka on tavoitettu ja ovat rokotteen halunneet ottaa. Tällä hetkellä rokotetaan 70 – 79 vuotiaita ja tilastojen valossa tämä ryhmä alkaa olla kohta rokotettu. Riskiryhmä 1 rokotukset ovat myös käynnissä. Tämä jälkeen siirrytään taas ikäryhmässä pykälä alaspäin. Tästä Keiturin Sote Oy tiedottaa tarkemmin myöhemmin. 

Lisätietoja:
Vt. kaupunginjohtaja Henna Viitanen, henna.viitanen@virrat.fi, puh. 044-715 1201

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 22.04.2024