Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Kukkia talon pihassa
  • Talvimaisema, jossa on metsää, järvi ja laavu
  • Talvinen järvi
 
 

Ajankohtaista

12.01.2021

Pirkanmaan koronaohjeet päivittyvät: maskisuositus 12-vuotiaista ylöspäin


Pirkanmaan koronanyrkki on päivittänyt ohjeitaan tartunnoilta suojautumiseksi. Vastaavat ohjeet otetaan käyttöön myös Virroilla.


Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä laajensi tiistain kokouksessaan maskisuositusta kaikille yli 12-vuotiaille, kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille. Suositus on voimassa niin kauan, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Maskeja suositellaan käytettäviksi myös koulukyydeissä, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa. 

Alle ja yli 12-vuotiaista koostuvissa harrastusryhmissä voidaan harkita maskien käyttöä tapauskohtaisesti.

Virroilla koulut antavat tarvittaessa maskeja niitä tarvitseville oppilaille. Suosittelemme kankaisten kasvomaskien käyttöä kaikille, joiden käyttö on ennen kaikkea ekologisuutta ja ympäristön siisteyttä palvelevaa. Näitä maskeja on jo koulun käsityötunneilla ommeltu ja niitä on mahdollista saada myös työpaja Karhun askeleelta.

Koulutoimella on pieni alkuvarasto kertakäyttöisistä maskeista ja niitä tilataan kouluille tarpeen mukaan lisää. Maskijakelun aloitetaan kouluilta viimeistään torstaina.

Lisäksi pandemiaohjausryhmä linjasi, että kirjastot lukusaleja lukuun ottamatta sekä museot voidaan avata maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen siten, että pysytään korkeintaan 10 henkilön ryhmäkoossa. Lasten ja nuorten sisäharrastusryhmissä ja yksityistilaisuuksissa noudatetaan toistaiseksi 10 henkilön kokoontumissuositusta.

Aluehallintovirasto käsittelee Pirkanmaan kokoontumisrajoitusta kuluvalla viikolla.

Pirkanmaalla ei suositella penkkariajelujen järjestämistä, ja vanhojen tanssien sijaan suositellaan vaihtoehtoisia tapahtumia myöhemmin keväällä, esimerkiksi vapputansseja.

Koronanyrkin tiedote

Pirkanmaan koronaohjeet kokonaisuutena 

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 28.01.2021