Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Talvimaisema, jossa on metsää, järvi ja laavu
  • Kukkia talon pihassa
  • Talvinen järvi
 
 

Ajankohtaista

07.01.2021

ITUA-hanke tarjoaa maksutonta keskustelutukea ja vertaisryhmätoimintaa isille


ITUA-hanke tarjoaa maksutonta keskustelutukea ja vertaisryhmätoimintaa

ITUA (Isille Tukea arkeen) -hanke on Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry:n sekä Keiturin Soten yhteishanke, jonka tavoitteena on kehittää tukimuotoja isille, jotka ovat huolissaan lapsensa tai puolisonsa mielenterveydestä ja/tai päihteiden käytöstä. Sekä Virroilla että Ruovedellä tarjotaan hankkeen puitteissa keskustelutukea, jota on mahdollista saada kasvotusten, puhelimitse sekä etäyhteyksin. Ajan maksuttomaan keskustelutukeen voi varata sähköpostilla itua@finfamipirkanmaa.fi tai hanketyöntekijöiltä Jukka Törrö 040 719 9355 ja Tiina Vartiainen 050 448 8134. Läheisellä ei tarvitse olla diagnoosia, pelkkä huoli läheisen voinnista, tilanteesta tai omasta jaksamisesta riittää yhteydenottoon.

Alueella kokoontuu myös avoin, luottamuksellinen ja vertaistuellinen Isä-ryhmä, joka tähtää osallistujiensa parempaan hyvinvointiin. Ryhmä kokoontuu vuorokerroin Virroilla ja Ruovedellä. Ryhmän keskusteluaiheet valitaan osallistujien toiveiden pohjalta. Niitä voivat olla esimerkiksi perheen vuorovaikutusongelmat, oireilevan tukeminen sekä oma ja lasten hyvinvointi. Ryhmässä käyvien toiveesta ryhmä voi keskittyä myös toiminnalliseen yhdessä tekemiseen. Lisätietoja ryhmästä saa hankkeen kotisivuilta https://www.finfamipirkanmaa.fi/itua-hanke/ tai hanketyöntekijöiltä.


Maksutonta omaisneuvontaa mielenterveys- ja päihdeomaisille

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry tarjoaa maksutonta keskustelutukea eli omaisneuvontaa kaikille pirkanmaalaisille, joita huolettaa läheisen mielenterveys ja/tai päihteiden käyttö. Keskustelutukea on mahdollisuus saada puhelimitse sekä etäyhteydellä. Yhdistyksen ITUA-hanke (Isille Tukea Arkeen) tarjoaa keskustelutukea Virroilla myös kasvotusten sekä puhelimitse ja etäyhteyksin. Hanke tarjoaa maksutonta tukea isille, jotka ovat huolissaan lapsensa tai puolisonsa mielenterveydestä ja/tai päihteiden käytöstä. Läheisellä ei tarvitse olla diagnoosia, pelkkä huoli läheisen voinnista, tilanteesta tai omasta jaksamisesta riittää yhteydenottoon. 

Ajanvaraus yhdistyksen omaisneuvontaan: 040 722 4292 tai www.finfamipirkanmaa.fi/tuki-ja-neuvonta

Ajanvaraus ITUA-hankkeen omaisneuvontaan: 040 719 9355 (Jukka Törrö) ja 050 448 8134 (Tiina Vartiainen) tai itua@finfamipirkanmaa.fi

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 28.01.2021