Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Kukkia talon pihassa
  • Iloiset äiti ja poika Laivarannassa
  • Tarjanne-laiva vesillä
 
 

Ajankohtaista

21.11.2020

Päivitetty tilanne: Laajat sähkökatkot haastoivat jäteveden käsittelyä


Päivitetty tilanne klo: Tilanne on vakaa ja sähkö on turvattu. Tilanne on saatu sähkökatkojen osalta hallintaan ja jäteveden puhdistus toimii jälleen. Laskemme, minkä verran vuotovettä on voinut päästä ulos järjestelmästä ja otamme sen perusteella tarvittavat näytteet jätevedenpumppaamoiden ympäristöstä sekä teemme muut tarvittavat toimet. Kerromme, mikäli tilanne tuo huomioitavaa ulkopuolisille tai ympäristön hyvinvointiin.

Vaikka järjestelmässä on vielä hetkellisesti jonkin verran kuormitusta, tältä erää tilanne on kuitenkin hallinnassa ja pahin riski on vältetty. 

Emme pidä todennäköisenä, että ylivuotaneet vedet olisivat aiheuttaneet järvivesien pilaantumista. Saamme tästä varmistuksen näytteiden oton myötä. Siitä huolimatta on suositeltavaa kaiken varalta välttää järvivesien käyttöä Kalettomanlahdella 2-3 päivää tai kunnes tulokset ovat varmistuneet.


Tiedote 21.11.2020 klo 5.15

Virtain keskustaajaman poikkeuksellisten laajojen sähkökatkojen vuoksi jätevesipumppaamot ovat pysähdyksissä. Ongelma ratkennee mahdollisesti lähitunteina ja sähköjen voidaan odottaa palautuvan kriittisille alueille jo aikaisin lauantaiaamuna. 

Toivomme, että jätevesiverkoston alueen asukkaat välttäisivät siihen asti ylimääräistä tai laajaa veden käyttöä. Tiedotamme lähiaikoina lisää tilanteesta.


 

 
 
 

Sivua päivitetty: 30.11.2020