Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Kukkia talon pihassa
  • Tarjanne-laiva vesillä
  • Iloiset äiti ja poika Laivarannassa
 
 

Ajankohtaista

16.11.2020

Tiedote mahdollisen korona-altistuksen vuoksi


Korona-aika jatkuu ja tarkkaavaisuutta vaaditaan edelleen. 

Virroilla Kitusen Kievarin ruokaravintolassa ma 9.11. klo 20, ti 10.11. klo 6-7 ja klo 12, ke 11.11. klo 8-9 ja klo 13 sekä to 12.11. klo 7 ja klo 12 aikoihin asiakkaana olleet henkilöt ovat saattaneet altistua koronavirukselle.

Tarkkaile vointiasi ja hakeudu heti testiin, jos saat koronaoireita. Sellaisia voivat olla pienikin nuha, kurkkukipu, lämpöily, vatsaoireet.

Muistathan jäädä kotiin, mikäli sinulla on pieniäkin oireita. Muistutamme edelleen noudattamaan ohjeita tartuntojen ehkäisemiseksi sekä kaikkia hakeutumaan testeihin jo pientenkin oireiden ilmestyessä.

Täydennys


Täsmennystä aiempaan koronatiedotukseen. Kitusen Kievarissa ja muissa Virtain yrityksissä on turvallista asioida, tehdä ostoksia ja käydä syömässä. Alkuviikosta uutisoitu altistumisriski koskee vain edellisen viikon tiettyjä kellonaikoja.

Koronavirus (SARS-CoV-2) tarttuu ensisijaisesti henkilöstä toiseen pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Koronaviruksen tarttuminen eri pinnoilta on epätodennäköistä. Yritykset ovat lisänneet asiakastilojen puhtaanapitoa ja pinnat pyyhitään desinfioivalla pesuaineella säännöllisesti. Lisäksi asiakkaille on tarjolla AVI:n ohjeen mukaisesti käsidesiä.

Selvästi suurempi riski on meissä ihmisissä kuin yksittäisissä tiloissa. Olennaista on, ettet asioi liikkeissä tai julkisissa tiloissa, mikäli sinulla on vähäisiäkään koronaoireita (esim. nuha, kurkkukipu, lämpöily, muutokset maku-/hajuaistissa, vatsaoireet jne). Lisäksi jokaisen on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta, käytettävä maskia, pidettävä turvavälit ja yskäistävä tai aivastettava hihaansa muista ihmisistä poispäin.

Onneksi paikkakunnan koronatilanne näyttää olevan aiemmin uutisoidusta altistumisriskistä huolimatta jälleen vakaa.

Tutustu ohjeisiin tartuntojen ehkäisemiseksi ja toimintaan, jos oireita ilmenee:

THL:n koronaohjeet

Virtain kaupungin ohjeita tartuntojen ehkäisyyn

Keiturin Soten verkkosivuilta tietoja korona-aikaan

TAYS:n toimintaohjeet

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 30.11.2020