Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Alt=""
  • alt=””
 
 

Ajankohtaista

18.06.2020

Juhannuskaupunki lausuu virallisen Juhannusjulistuksen 19.6. klo 14


Katso julistus (linkki ilmestyy 19.6.2020 klo 14 Virtain kaupungin Youtube-kanavassa)

Virroilla, Suomen juhannuskaupungissa on perinteisesti noin kahdenkymmenen vuoden ajan julistettu juhannus alkavaksi juhannusaaton juhannustapahtumassa. Vaikka jokavuotinen, suuren yleisön keräävä tapahtuma on tältä kesältä peruttu, Suomen virallinen Juhannuskaupunki Virrat julistaa tänä vuonna juhannuksen alkaneeksi verkossa ja radiossa juhannusaattona klo 14. Julistuksen voi myös katsoa videoituna kaupungin sivuilta juhannusaattona. Julistuksen lukee Virtain kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Poikkeusoloista huolimatta kansalaisille halutaan toivottaa Virallisen Juhannuskaupungin roolin mukaisesti juhannuksen alun tahdit tänäkin vuonna. Näin ollen juhannusjulistus on päädytty lähettämään verkossa Virtain kaupungin sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi julistus kuuluu Radio Sunin ja Järviradion taajuuksilla. Lähetysaikana on klo 14, mutta verkkototeutuksena julistettava juhannuksen alku on kuunneltavissa ja katsottavissa myös jälkikäteen.  

Virallisen Juhannusjulistuksen lausuu Juhannuskaupungin kaupunginjohtaja Juha Viitasaari. Julistus on muodostunut jo juhannusperinteeksi. Sen on kirjoittanut Markku Sorvari, jonka laatima juhlava juhannusjulistus vie meidät taidokkaasti yöttömän yön juhannusjuhlatunnelmiin.

”Juhannus on osa suomalaisuutta ja Virrat juhannuksen kaupunki. Meiltä löytyy onneksemme ympäri vuoden kaikki ihanan juhannuksen mielikuvissa liitettävät hienoudet, kuten sadat järvet, viljavat vehreät pellot, maalaismaisemat, rauhaisat metsät, jylhät kalliorannat ja idylliset mökkipihat. Jotteivät nämä elämää kirkastavat keskikesän ihanuudet olisi vain meidän ilonamme, haluamme kuuluttaa ne koko Suomelle ja maailmalle. Samalla saamme julistaa mittumaarin alkaneeksi,” kaupunginjohtaja Juha Viitasaari painottaa.  

”Ihmisille on muodostunut perinteeksi kuunnella juhannusjulistus Virroilla juhannustapahtuman päätteeksi ja lippulaulun myötä siirtyä aloittelemaan juhannuksen viettoa kotona ja mökeillä, joten näin radion myötä siitä pääsee tällä kertaa nauttimaan myös muut kuin tapahtumaan osallistuneet,” kertoo kulttuurisihteeri Päivi Ylimys.


 

 
 
 

Sivua päivitetty: 19.05.2022