Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • img-9011680802937.jpg
  • tarjanne2-seppo-rantanen1563970954.jpg
  • juhannusruusu-kuvaamo-into.jpg
 
 

Ajankohtaista

02.01.2020

Kaupunginjohtajan Uuden vuoden tervehdys


Entistä paremmalle uudelle vuosikymmenelle


Virrat on siirtynyt muiden mukana uudelle vuosikymmenelle. Heti alkuun onkin syytä kiittää kaupungin puolesta kaikkia menneistä onnistumisista ja teoista sekä toivottaa erinomaista vuotta 2020! Uskoakseni tuleva vuosi on virtolaisille hyvä. Myös meillä kaupungin toiminnassa on hyvä vire ja merkittäviä asioita valmisteilla, joista erityisesti on mainittava Virtain kaupungin historian suurin investointi, rakenteilla oleva uusi hirsikoulu, sekä jo pitkälle ehtinyt Hyvinvointipuisto kaikkine harrastusmahdollisuuksineen.


Tulevanakin vuotena Virroilla on tavoitteena kaupungin strategian mukaisesti turvata laadukkaat palvelut sekä vastata alueen ja asukkaiden tarpeisiin omia vahvuuksia ja myös kokeiluja hyödyntäen. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat juurikin isot kouluinvestoinnit keskustassa ja Vaskivedellä. Ne osoittavat luottamusta, että tavoitteeksi otettu väestön vähenemisen pysäyttäminen saavutetaan. Se on elinehto niin elinvoimaisuuden, palveluiden säilymisen kuin yritysten työvoiman saatavuuden varmistamisessa.

Piilotettuja hippuja

Omalta osaltani vajaassa kahdessa kuukaudessa olen saanut varsin positiivisen kuvan Virtain mahdollisuuksista ja uskoa siihen, että voimme saavuttaa paljon, kunhan tavoittelemme maaleja yhteen puhaltaen koko paikkakunnan voimin. Paljon menestysreseptin ainesosia Virroilla onkin hienoista tapahtumista aktiivisiin seuroihin ja yhdistyksiin sekä vireisiin yrityksiin, unohtamatta kaunista Suomenselän luontoa, loistavia liikenneyhteyksiä, vesistöjä, eteenpäin tahtovaa asennetta ja muita luonnollisia vahvuuksia. 


Näitä mahdollisuuksia tuotiin esiin joulun #ostinvirtolaista -kampanjalla, joka keräsi hyvää palautetta. Sen perusteella ainakin jokunen shoppailija etsi ja löysi tarvittavia hyödykkeitä paikkakunnalta. Itsekin löysin miellyttävän määrän erilaisia joululahjoja Virroilta. Kampanjasta jäi osaltani harmittamaan, etten ehtinyt tutustua riittävästi kaikkeen paikkakunnan tarjontaan. Sen vuoksi luovia ja erityisiä lahjoja saattoi jäädä ostamatta. Onneksi oletettavasti tarvitsen ideoita ostoksiin vielä useana jouluna.


Mitä tuntemisen arvoista Virroilla on?


Koska jo työni puolesta kerron mielelläni myös muille, mikä täällä on hyvää, toivoisin teiltä apua ymmärtääkseni, mitä kannattaa kehua. Pyydänkin virtolaisia, kesävirtolaisia, naapureita ja muita kavereita vinkkaamaan positiivisia asioita, joista kaupunginjohtajan, ja miksei muidenkin, on hyvä olla tietoinen.


Avasimme Virtain kaupungin Facebook -sivuille ja Instagramiin keskustelut, joihin keräämme näitä ajatuksia. Niitä voi jakaa myös laajemmin sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #OnnistuVirroilla. Näin muutkin kuulevat hyvistä kokemuksista. Koska kaikki eivät toimi somessa, avasimme vaihtoehtoisen kyselylomakkeen verkkoon my.surveypal.com/Virtain-hyvia-puolia. Yhtä hyvin vinkit voi toimittaa vapaamuotoisesti kaupunginjohtajalle kirjeellä tai pysäyttämällä kylillä ja kaduilla.


Positiivisen asian ei tarvitse olla suurta tai koko maailmaa palvelevaa, vaan pienetkin ilostuttavat asiat, toimijat, palvelut ja paikat ansaitsevat tulla mainituksi. Niitä tietoja jaan mielelläni sopivissa tilanteissa niin mökin mummoille, tuleville virtolaisille kuin isommillekin herroille. Mainostaa saa ja kehua kaveria tai vähän itseäkin, jos siltä tuntuu. Mielelläni myös tutustun hienoihin kohteisiin, joten voimme samalla etsiä yhteistä aikaa vierailulle esimerkiksi yritykseesi ja yhdistykseesi.


Lähdetään tästä yhteispelillä rakentamaan entistä parempaa vuotta ja vuosikymmentä 2020. Pitäkää huolta terveydestänne! 


Juha Viitasaari, Kaupunginjohtaja, Virtain kaupunki
 

 
 
 

Sivua päivitetty: 07.08.2020