Tekstikoko aA

Ajankohtaista

  • Kukkia talon pihassa
  • Torisevan rotkojärvet
  • Karhuemo ja pentu metsässä
 
 

Ajankohtaista

03.12.2019

Tiedote - Suosi virtolaista jouluostoksissa


Olitko ajatellut tehdä jouluostoksesi Virroilla? Tähän haastaa tuore kaupunginjohtaja Juha Viitasaari joulun lähestyessä. Haasteen avulla halutaan herätellä virtolaisia miettimään ostovalintojaan ja suosimaan paikallisia palveluita. Haasteessa on mukana myös Virtain Yrittäjät.

Juha Viitasaari heittää haasteen kaikille virtolaisille ja vapaa-ajan asukkaille tehdä tänä vuonna jouluostokset Virroilla. Virroilla on laadukkaita liikkeitä, ja tuotteita löytyy aina elektroniikasta kirjoihin, ulkoiluvaatteista kukkamekkoihin, unohtamatta myöskään makeisia Vaskivedeltä tai virtolaista taidetta. Tavaralahjan voi myös korvata esimerkiksi lahjakortilla kasvohoitoon, liikuntaharrastukseen tai siivouspalveluun.

Myös Virtain Yrittäjät puheenjohtaja Heli Niemen johdolla ovat varsin samaa mieltä siitä, että Virroilla löytynee runsaasti erilaisia tuotteita ja palveluita, joita voi ostaa lahjoiksi eri tilanteisiin. 

Haastekampanjan aloitus osui sopivasti siten, että peräkkäisinä päivinä aukesivat Tokmannin ovet ja sen jälkeen järjestettiin Joulunavaus Perinnekylässä. Perinnekylän ohella joulunavauksia oli myös eri kylillä. Samaan aikaan vietettiin lisäksi maailman kulutusjuhlaa Black Fridayta, mutta yhtä hyvin Virtain liikkeet tarjoavat vaihtoehdon läpi joulunavausviikonlopun ja eteenpäinkin. 

Kuluttaminen kasvaa jouluvalmistelujen aikaan ja joulumyynnillä on monelle yritykselle merkittävä vaikutus, joten yksittäisillä valinnoilla voi auttaa paljon myös paikallista yrittäjää. Kaupunginjohtaja haluaakin näyttää esimerkkiä ja keskittää jouluostoksensa Virroille. Vitsinä voi heittää epäilyksen, että onkohan johtajan vaimolla tulossa häävi joulu tämän vuoksi. Virtain palveluvalikoima on kuitenkin kattava ja sieltä on mahdollista hankkia monipuolisesti kaikkea. 

Kampanja palvelemassa paikkakunnan elinvoimaa

Kampanjan ajatuksena on herätellä laajemminkin yhteisen tekemisen merkitykseen alueen ja kaupungin elinvoiman ja palveluiden turvaamisessa. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa asioihin vierittämällä euronsa Virroille. Vain käyttämällä omalta alueelta löytyviä palveluita ja ostamalla lähiliikkeistä voimme säilyttää ne Virroilla.

Haasteen myötä lanseerataan kampanja, jossa kannustetaan ihmisiä käyttämään palveluita ja myymälöitä Virroilla sekä myös kertomaan siitä. Hyviä vinkkejä ja kokemuksia virtolaisista liikkeistä voi jakaa kahvipöytien lisäksi sosiaalisessa mediassa. Päivityksissä voi käyttää aihetunnisteina #OnnistuVirroilla ja #Ostinvirtolaista. 

Kampanjan toiveena on herättää käyntiin hyvän kierre, jossa tehdään valintoja oman elinympäristön kehittämiseksi ja koko paikkakunnan elinvoimaisuuden säilyttämiseen. 

 

Lisätietoja kampanjasta:

Kaupunginjohtaja Juha Viitasaari, 044 7151201, juha.viitasaari@virrat.fi

 

 
 
 

Sivua päivitetty: 18.10.2021