Tekstikoko aA

Varhaiskasvatus ja koulutus

sieni-kuvaamo-into1513918160.jpg
 
 

Tervetuloa Kansalaisopistoon!

Ajantasainen ohjelma löytyy internetistä, jossa voit ilmoittautua itse suurimmalle osalle kursseista. Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös p. 044 7151264
AJANKOHTAISTA


Kesällä järjestettäviä kansalaisopiston kursseja:

Kurssipaikkana kaikilla alla mainituilla kursseilla Opistotalo, klo 10.00-16.00

Kurssien ohjaaja Johanna Väkeväinen.

Ilmoittaudu yllä olevan linkin kautta tai soittamalla kansalaisopiston toimistoon 044 7151 264.                       


Kesämekko tai keinunpehmusteet omien maalausten innoittamana

Tule ikuistamaan omat kesätunnelmasi kankaan pinnalle ja ompelemaan kankaasta yksilölllinen vaate- tai sisustustekstiili. Kurssilla kokeilemme erilaisia kankaan käsittelytekniikoita kuten maalaaminen, painaminen ja värjääminen. Mahdollisuus kokeilla myös muita kankaan käsittelyn erikoistekniikoita. Pohjakankaaksi soveltuu hyvin vaalea käsittelemätön luonnonkuitukangas, mielellään puuvillainen, jota voit ostaa ohjaajalta. Voit hyödyntää myös vanhaa pestyä lakanakangasta. Kankaanpainopastoja ja -värejä on mahdollista ostaa ohjaajalta. Kankaasta valmistetaan omien toiveiden mukaan esim. nopeavalmisteinen kesämekko valmiita kaavoja hyödyntäen tai vaikkapa kesäkeinuun uudet tyynyt tai pehmusteet. Kurssi ei vaadí erityistä tekstiilialan osaamista, iloinen ja kokeileva mieli riittää. Kankaanpainovärit saattavat tahria vaatteita, joten pukeudu sen mukaisesti.

Ma 3.6.     kankaan maalaaminen/painaminen/värjääminen    

ti 4.6.        kankaan maalaaminen/painaminen/värjääminen

ke 5.6.      kankaanpainovärien kiinnittäminen, kaavojen muokkaaminen omille mitoille, kankaan leikkaaminen, ompelu

to 6.6.       ompelu

pe 7.6.      ompelu, tuotteiden valmiiksi saattaminen ja viimeistely

Kurssin hinta 40 euroa. Ilmoittautuminen viimeistään ti 28.5.2019


Kesäloman huovutuspaja

Tule huovuttamaan helppoja ja nopeavalmisteisia pieniä tuotteita vaikkapa itselle kesämökkiä piristämään tai kyläreissulle viemisiksi. Kahden päivän aikana on mahdollista valmistaa kukkia, koruja, koristeita, pannunalusia, pannulappuja tai ehdit tekemään myös jonkun vähän suuremman työn kuten tossut tai saunahatun. Kurssilla opitaan sekä neula- että märkähuovutustekniikoita, sovelletaan taso- ja muotoonhuovutusta. Ohjaajalta on mahdollista ostaa villoja ja tarvikkeita, mutta jos sinulla on itselläsi materiaaleja, ota ne mukaan. Osallistujille lähetetään ennen kurssin alkua lista, mitä tarvitsee ottaa kurssille mukaan.

Ma 1.7. ja ti 2.7.  klo 10-16 Opistotalolla

Kurssin hinta 30 euroa. Ilmoittautuminen viimeistään ma 24.6.2019.


Kesäkässyt aikuiselle ja lapselle

Nyt on hyvä mahdollisuus lapsen viettää mukava kesäpäivä äidin, isän, kummin, mummun tai vaikkapa papan kanssa. Päivän aikana puuhastellaan ja tehdään pieniä kädentaitojen töitä yhdessä lapsen kanssa. Päivän aikana tutustutaan erilaisiin kädentaitojen tekniikoihin ja materiaaleihin. Kurssi soveltuu 8-12-vuotiaille lapsille. Ota mukaan iloinen ja reipas mieli sekä työskentelyyn sopivat rennot vaatteet, jotka voivat tahriintua työskentelyn aikana.

Ke 3.7.2019

Kurssin hinta 20 euroa. Ilmoittautuminen viimeistään ma 24.6.2019.


Nuoret Designerit

Kurssi soveltuu yläasteikäisille kädentaidoista kiinnostuneille luoville suunnittelijoille ja toteuttajille. Kahden päivän aikana ehdit tuunaamaan vanhan farkkuasun uusimpien trendien mukaiseksi. Voit tuoda mukanasi erilaisia kankaita, pitsejä, nauhoja, nappeja.... mitä vaan varastosta sattuu löytymään... myös ohjaajalta saatavana monenlaisia tuunaustarvikkeita. Voit myös hyödyntää vaikka vanhan lakanakankaan tai retrohenkisen verhokankaan, josta voit suunnitella ja valmistaa vaikkapa itsellesi rantamekon ja laukun. Kurssilla sovelletaan erilaisia ompelutekniikoita, voidaan yhdistää myös kankaanpainantaa, maalaamista ja  erikoistekniikoita kurssilaisten omien tarpeiden mukaan.

To 4.7.2019 ja Pe 5.7.2019

Kurssin hinta 30 euroa. Ilmoittautuminen viimeistään ma 24.6.2019.


                                                          
Kurkatkaa osoitteeseen www. linnunrata.fi, mikäli haluatte nähdä muiden kansalaisopistojen tajontaa.
   
 

Ota yhteyttä

Tuula Jokinen
rehtori
puh. 03 485 1260
tuula.jokinen@virrat.fi

Raili Katajamäki
kurssisihteeri
puh. 044 715 1264
raili.katajamaki@virrat.fi

 
 
 

Sivua päivitetty: 13.05.2019