Tekstikoko aA

Matkailu

 
 

Ohtola

Ohtolan kylä sijaitsee kantatie 68:n varrella, Virroilta Ähtäriin päin. Ohtolassa vaalitaanja ylläpidetään perinteitä Päremylly-yhdistyksen voimin. Päremylly-yhdistys on kylätoiminnan kannalta merkittävä tekijä ja myllyn alue toimiiksi nykyään kyläläisten tapaamispaikkana. Päreitä tehdään perinteisesti vesi- ja konevoimalla. Keväisin, touko-kesäkuussa, talkoita pidetään pari kertaa viikossa ja joka vuosi kaikki valmistetut päreet on myös myyty. Näytötilaisuuksia järjestetään talkoiden ohella. Ohtolan Päremylly-yhdistys järjestää vuosittain päreenheiton MM-kisat, viime vuosina kisat on järjestetty joko Juhannusmarkkinoiden yhteydessä Perinnekylässä tai heinäkuun lopussa Killinkosken kortti- ja keräilypäivillä.

Kylässä toimii aktiivisesti myös muita yhdistyksiä, kuten Ikkalan sammutusyksikkö, Toisveden metsästysseura, Ikkalankylän Erämiehet ja Ikkalankylän MMS. Lahdenkylän työväenyhdistyksen kylätaloa voi vuokrata eri tilaisuuksiin, talvisin talolla kokoontuu kylän jumppapiiri n. kerran viikossa. Ohtolassa sijaitsee myös asevelihengen muistomerkki - Veljet, vesitilkka tuokaa.

Ohtolassa on tarjolla monipuolisia palveluja, kuten ATK- ja kehonhoitopalveluja, konehuoltoa sekä rakennus- ja kiinteistönhuoltoalan palveluja. Kylässä toimii myös Taidetakomo.

 
 
 

Sivua päivitetty: 07.02.2018