virrat_joutsenet2.jpg
Virrat > Matkailu > Virtain kylät > Äijänneva
 
 

Äijänneva

Äijänneva-Rantakunta kyläsivut ja Äijänneva-Rantakunnan kyläyhdistyksen yhteystiedot

Kyläläisillä on vahva usko kylän tulevaisuuteen, valot palavat vielä kauan. Elinvoimasta kertovat lukuisat aktiivisesti toimivat yritykset, seurat ja yhdistykset. Myös maataloudessa katseet on suunnattu tulevaisuuteen, uutta peltoa syntyy jatkuvasti ja aittojen poluilla astelee touhukkaita emäntiä. Lehmät laitumella ja hevoset haassaan on maalaismaisemaa parhaimmillaan.

Äijännevalla Seinäjärvi tarjoaa ihanteelliset mahdollisuudet kalastukseen ympärivuotisesti. Kesällä koko perhe voi viettää rentouttavan päivän rauhallisella uimarannalla. Rantakunnan Vermasjärvelle rakennetusta lintutornista on hyvä tarkkailla valtakunnallisestikin merkittävän lintujärven elämää. Myös tornin läheisyyteen rakennettu uusi kota tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn mihin vuodenaikaan tahansa. Myös hiihtoladulle pääsee kodan läheisyydestä.

Liikuntaan on kylässä hyvät mahdollisuudet ympärivuotisesti. Äijännevan entisellä koululla toimii erilaisia kerhoja ja piirejä niin lapsille kuin aikuisillekin. Myös kuntosalin käyttö on mahdollista sopimuksen mukaan. Entisellä koululla on erilaisia tiloja mm. kokouskäyttöön. Isossa salissa on tilaa n. 70 hengelle ja myös ruokailun mahdollisuus tilauksesta. Kyläyhdistys vuokraa myös kahvikalustoa ja soppalautasia n. 100 hengen tarpeisiin.

Äijänneva ja Rantakunta tarjoavat aitoa maalaiselämää. Suo, kuokka ja Jussi ovat täällä vielä voimissaan.