NettiMuokkausversio_Is_ja_poika_Kuvaamo_Into.jpg
Virrat > Matkailu > Nähtävyydet > Torisevan rotkojärvet
 
 

Torisevan rotkojärvet ja luontopolku

Torisevan rotkojärvet - Alainen, Keskinen ja Yläinen Toriseva - ovat kuuluisia syvyydestään ja jylhien kallioiden tavoin äkkijyrkistä rannoistaan.

Toriseva_2.jpg

Järvet sijaitsevan kaakosta luoteeseen kulkevassa n. 3 km pitkässä syvänteessä. Järvistä suurin on Alainen Toriseva, joka on n. 1,2 km pitkä. Syvin järvistä on Keskinen Toriseva (n. 37 m).

kahvimaja.jpg
Rotkojärvet sijaitsevat kantatie 66:n varrella n. 5 km Virtain keskustasta Ruoveden suuntaan. Jylhissä maisemissa on Torisevan Kahvimaja, joka on avoinna kesäaikaan. Lotta Svärd -järjestön vuonna 1936 perustama Kahvimaja henkii entisajan kodikasta kahvilatunnelmaa.

Torisevan luontopolku (6,5 km) alkaa Kahvimajalta seuraten Alaisen Torisevan kalliorannan päällä olevaa polkua järven eteläpäähän Inkerinkalliolle (1,2 km). Toriseva_12.jpgPolku jatkuu Kolistontietä Vankkurimännikön ohi Kangasjärven laskujoelle ja sivuaa Lakarin leirintäaluetta, josta polku palaa lopuksi metsän halki Torisevalle. Polun varrella on 13 merkittyä rastia, joista saa tietoa alueen luonnosta ja historiasta. Alaisen Torisevan eteläpäässä Inkerinkallion alapuolella ja Lakarin lähellä Kangasjärven rannalla on nuotiopaikat omien eväiden syöntiä varten.

Torisevajärvientie 493 (Vt 66), Virrat