virrat_joutsenet2.jpg
Virrat > Matkailu > Nähtävyydet > Killinkosken Wanha Tehdas
 
 

Killinkosken Wanhan Tehtaan miljöö 

wanha_tehdas.jpgKillinkosken Wanha Tehdas on monipuolinen ja suosittu nähtävyys Virtain Killinkoskella. Vanha P.G. Holmin (myöh. Inka Oy) nauhatehtaan on suunnitellut Josef Stenbäck. Suojellun rakennuksen vanhimmat osat ovat valmistuneet vuonna 1908. 


kamerataivas.jpgKillinkosken kyläyhdistys  on kehittänyt vanhoista tehdastiloista mielenkiintoisen ja monipuolisen matkailukohteen, joka heijastaa maaseudun keskellä harvinaista yli 100-vuotiasta teollisuusperinnettä. Pohjoismaiden ainoan Nauhateollisuusmuseon ja Suomen kameramuseon (Kamerataivas) ohella Wanhan tehtaan kohteisiin kuuluu museo- ja taidenäyttelyitä, tehdasmyymälä (maan laajin nauhatuotevalikoima), Wanhan tehtaan kuppila sekä kirpputorihalli ja kirjakirppu. Wanhalla Tehtaalla järjestetään paljon tapahtumia, mm. joka heinäkuun viimeinen viikonloppu toripäivät ja keräilytapahtuma. Killin_kahvila.jpgKesäisin Wanhalla Tehtaalla käy reilut 20 000 matkailijaa ympäri Suomen.

Aukioloajat ja tapahtumat kannattaa tarkistaa Killinkosken omilta sivuilta. Ryhmille opastetut kierrokset tilauksesta ympäri vuoden.

Inkantie 60, KILLINKOSKI
puh. 0400 453 054
www.killinkoski.fi