virrat_joutsenet2.jpg
Virrat > Matkailu > Nähtävyydet
 
 

Nähtävyydet

Virroilla on paljon nähtävää ja koettavaa! Vieraile yksin, kaverin kanssa tai ota mukaan koko ryhmä!

Toriseva.jpgTorisevan rotkojärvet ja luontopolku

Torisevan rotkojärvet houkuttelevat vierailijoita pysähtymään henkeäsalpaavien maisemien ääreen. Syvät järvet ovat kuuluisia jylhistä ja äkkijyrkistä kallio-rannoistaan. Rotkojärvet sijaitsevat kantatie 66:n varrella noin 4 km Virtain keskustasta Ruoveden suuntaan.


Hyppytorni_IMG_4108.JPGVirtain laivaranta ja rantapuisto

Laivaranta on Runoilijan reitin (s/s Tarjanne Tampere-Virrat) pohjoinen päätesatama Virtain keskustan tuntumassa. Laivarannassa on täysin uusittu uimaranta hyppytorneineen, vehreä rantapuisto ja vierasvenesatama  palveluineen

Tarjanne_seppo_rantanen1497.jpgHöyrylaiva S/S Tarjanne

105-vuotias wanha rouva risteilee kesäkuukausina Runoilijantien reitillä Tampere-Ruovesi-Virrat. Myös ilta- ja erikoisristeilyjä Virroilla. 

  

tourist00024.jpgVirtain Perinnekylä

Perinnekylä kutsuu retkelle entisaikojen maalais-maisemiin historiallisesti arvokkaalle Marttisen saarelle. Perinnekylä on maatalous- ja metsätyöperinnettä esittelevä, monipuolinen matkailukeskus. 

 

tourist00028.jpgHerraskosken kanava

Vuosina 1903-1907 rakennettu kanava sijaitsee Perinnekylän vieressä yhdistäen Näsijärven vesistön (Vaskivesi) Toisveteen. Alueella on liikenneviraston ylläpitämä kanavamuseo.


 

Killin_tehdas1.jpgKillinkosken Wanhan Tehtaan miljöö

Killinkosken Wanha Tehdas on monipuolinen ja suosittu nähtävyys Virtain Killinkoskella. Vanha P.G. Holmin (myöh. Inka Oy) nauhatehtaan on suunnitellut Josef Stenbäck. Suojellun rakennuksen vanhimmat osat ovat valmistuneet vuonna 1908. 

 

 

Virtain_kirkko.jpg

Virtain kirkot

Virroilta löytyy keskustan punaisen puukirkon lisäksi tutustumisen arvoiset kirkot Liedenpohjan ja Killinkosken kylistä, rukoushuone Kurjenkylästä sekä Matias-Kappeli ja uuden hautausmaan kappeli.

 

kitusen_muistomerkki.jpgMuistomerkit

Virroilta löytyy muistomerkkejä sotiemme ankarien aikojen ja uhrivalmiuden muistoksi sekä kenties kuuluisimman virtolaisen karhunkaataja Martti Kitusen muistolle.

  

perinnekyla_mylly.jpg

Museot

Virtain Perinnekylästä ja Killinkosken Wanhan Tehtaan miljööstä löytyy keskitetysti monta eri alan museota. Liedenpohjassa on lisäksi kylämuseo.

 

 

kissa.jpg

Galleriat 

Virroilta löytyy vakuuttava kattaus taidegallerioita; valokuvia, grafiikkaa, maalauksia sekä lasi-, keramiikka- ja tekstiilitaidetta.