pienennetty_12.10.Jrvimaisema_Toisvesi_Mia_Saloranta.jpg
Virrat > Kaupunkipalvelut > Tekniset palvelut > Liikuntapaikkojen ylläpito
 
 

Liikuntapaikkojen ylläpito

Pikalinkit:

Teknisen osaston ylläpitämät liikuntapaikat
Kentät
Pukkivuoren/Penkkivuoren alueen valaistu latu/kuntorata
Pukkivuoren laskettelurinne
Liikuntahalli
Frisbeegolfrata
Yleiset uimarannat
Retkeily- ja luontokohteita

Muiden toimijoiden ylläpitämiä liikuntapaikkoja
Jäähalli
Golf Virrat

Kentät

Urheilukenttä

6-ratainen, kestopäällysteinen Urheilukenttä sijaitsee urheilukeskuksessa. Keskellä n.62×60m:n kokoinen nurmikenttä. Vakiovuorojen ulkopuolella kenttä vapaassa käytössä. Viikonloppuisin etusijalla turnaukset ja kisat.


Urheilukeskuksen hiekkakenttä

Kivituhkakenttä, joka soveltuu jalkapallon ja pesäpallon pelaamiseen. Vakiovuorojen ulkopuolella kenttä vapaassa käytössä.


Tapiolan kenttä

Hiekkakenttä, joka soveltuu pesäpallon ja jalkapallon pelaamiseen. Kenttä vapaassa käytössä.


Killinkosken kenttä

Kentällä on 100 m:n juoksusuora, korkeushyppypaikka sekä kuula- ja kiekkorinki. Lisäksi on n. 95×55m:n kokoinen nurmikenttä. Suorituspaikat ovat vapaassa käytössä.


Tenniskentät

Tenniskentät sijaitsevat urheilukeskuksessa, osoitteessa Sipiläntie 12. Alueella on kolme massakenttää. Kenttien hoidosta vastaa Virtain Tennisseura. Ilmoitustaululla näkyvät viikoittaiset vakiovuorot, jotka anotaan Eero Nesteeltä, puh. 040-5445 411. Irtovuoroja myönnetään Rantaterassilta, puh. 03-485 1367. Kentän vuokra on 5€/h.


Beach-volley-kentät

Urheilukeskuksessa on kaksi beach-volley-kenttää, jotka ovat vapaassa käytössä. Kentällä on laatikossa varausvihko, johon voi merkata varaamansa vuoron.

Kuntoradat ja ladut

Pukkivuori-Penkkivuori: Alue sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa. Alueella on kaikille käyttäjäryhmille soveltuva kuntorata- ja hiihtolatuverkosto. Valaistua reitistöä on noin kahdeksan kilometriä ja valaisemattomia reittejä noin neljä kilometriä. Karttakuva reitistöstä: Reitit.pdf

Alueen laduilla voidaan hiihtää sekä perinteistä että luisteluhiihtoa.

Huippuhiihtäjien tarpeisiin löytyy FIS:n (Kansainvälinen Hiihtoliitto) kansainvälisille laduille määrittelemät mitat täyttävät ladut. Haastavia nousuja ja vauhdikkaita laskuja kaipaavan hiihtäjän kannattaa tehdä hiihtolenkkinsä urheilukeskuksesta (Sipiläntie).

Astetta pienempää maastonvaihtelua kaipaavalle hiihtäjälle sopivin lähtöpaikka on Kisapirtin alue (Virtaintie 15). Hiihtolenkki kannattaa suunnata neljäntien risteyksen ja Korventien P-paikan kautta takaisin Kisapirtille. Penkkivuoren kautta matkaa kertyy 5,8 km. Jos haluat lisää matkaa, sekä haasteellisempia nousuja ja laskuja voit kiertää 4-tien risteykseen Töyryvuoren risteyksen kautta. Loppulenkki jatkuu Korventien, sekä Penkkivuoren kautta Kisapirtille. Tällä lenkillä on pituutta 6,5 km.

Vähimmillä nousuilla ja laskuilla hiihtäjä selviää kun lenkki tehdään Korventien P-paikalta (Korventien ja Lappavuorentien risteyskohdassa). Lenkille Korventie – 4-tien risteys – Korventie kertyy pituutta valaistua reittiä pitkin 3,8 km.

Perinteisen hiihtotavan maastoreitti: Jäähdyspohjan maastohiihtoreitti lähtee noin 200m päässä Korventien P-paikasta. Reitti kulkee Pahkanevan, Keimarin ja Iso-Kotajärven, sekä Vähä-Kotajärven välistä kohti Jäähdyspohjan peltoaukeita aina Majajärven pohjoisosaan. Reitti jatkuu Torisevan rotkojärvien ja Lakarintien välisessä maastossa Ahjolan kautta kohti Kisapirttiä. Jäähdyksen lenkki on noin 15 km. Reitti avataan lumitilanteen mukaan.

Killinkosken kuntorata ja latu: Reitistö sijaitsee taajama-alueen itäpuolella päätepisteinään Pylkkääntie ja Nauhatie. Valaistua reittiä on noin 3 km ja valaisematonta reittiä noin 1 km.

Pukkivuoren laskettelurinne

Pukkivuori on erinomaisen sijaintinsa ja uusiutuneiden rinteidensä ansiosta loistava laskettelu- ja lautailupaikka kaikenikäisille ja -taitoisille harrastajille.

Pukkivuori sijaitsee aivan Virtain keskustassa urheilukeskuksen yhteydessä. Koko perheen viihtymistä Pukkivuoressa lisää loistava ja turvallinen pulkkamäki sekä taukolaavu tulipaikkoineen ja puineen. Lisäksi palveluksessanne on Rinnekahvio, josta saatavilla kuumat kaakaot, paistotuoreet korvapuustit ja makkarat. Laskettelurinteen toiminnasta ja ylläpidosta vastaa Virtain Kiekko-Karhut.

Ajankohtaiset rinnetiedot: https://www.ski.fi/keskukset/pukkivuori/

Liikuntahalli

Liikuntahalli on otettu käyttöön vuonna 1987. Liikuntahallissa on mm. palloiluhalli, kuntosali, peilisali, squash-kenttiä ja juoksusuora. Päivisin liikuntahallia käyttävät lähinnä koululaiset, mutta yksityiset asiakkaat voivat saada vuoroja satunnaisesti. Aikoja voi tiedustella liikuntahallista samana päivänä. Iltaisin mukaan tulevat paikalliset urheiluseurat ja muut järjestöt ja yhteisöt sekä yksityiset liikunnanharrastajat. Kahviotilat voidaan ottaa käyttöön tarvittaessa. Liikuntahalli toimii myös juhlatilana ja suurtapahtumien pitopaikkana.

Frisbeegolfrata

Virroilla voi harrastaa myös Frisbeegolfia. 8-maalikorinen kenttä löytyy Pukkivuoren laskettelurinteen läheltä. Lähtöpaikka on rinteen alapuolella.

Yleiset uimarannat

Herrasen uimaranta
Sijainti: Lomasaari Marttinen, Palolammintie 359 B
uimavesinäyte

Kalettomanlahden uimala
Sijainti: Laivaranta, Pohjolantie 7
uimavesinäyte

Killinkosken uimala
Sijainti: Vuolteentie, Killinkoski
uimavesinäyte

Muut uimarannat
Virtain kylissä on uimapaikkoja. Kaupunki ei vastaa niiden ylläpidosta.

Retkeily- ja luontokohteita

Kartta retkeily- ja luontokohteista on nähtävissä alla olevassa tiedostossa. (Huom: kartta ei ole kaikilta osin ajan tasalla.)
Virtain retkeily- ja luontokohteita.pdf


Muiden toimijoiden ylläpitämiä liikuntapaikkoja


Jäähalli

Virtain Kiekko-Karhut ry myy Virtain jäähallin jääaikaa. Jääaikaa on mahdollisuus käyttää esim. terveysliikuntaan, työkykyä ylläpitävään liikuntaan tai tapahtumien järjestämiseen jäähallissa. Perinteisten kaukalolajien lisäksi on mahdollisuus harrastaa myös Curlingia.

Lisätiedot ja jäävuorovaraukset:
Kotisivut: Virtain Kiekko-Karhut Ry

Golf Virrat

Kotisivut: Golf Virrat Ry