Ajankohtaista

Liikkuva koulu -hanke

Virtain kaupunki on saanut valtionavustusta Liikkuva koulu -hankkeeseen. Hankesuunnitelman mukaan hanke koskee kaikkia Virtain alakouluja ja tavoitteena on lisätä toiminnallisuutta ja aktiivisuutta sekä saada tunti lisää liikettä koulupäivään. Hanke koskee lukuvuotta 2017-18.

Liikkuvan koulun ideaan voit tutustua täällä.

Avustukset

Perusavustus

Liikuntatoimen perusavustukset haetaan sähköisesti www.seuraverkko.fi -palvelussa. Perusavustus haetaan 30.4. mennessä ja hakea voivat rekisteröidyt virtolaiset liikunta- ja urheiluseurat ja -järjestöt.


Kohdeavustus

Liikuntatoimen kohdeavustuksia haetaan sähköisesti www.seuraverkko.fi -palvelussa. Kohdeavustuksia voivat hakea rekisteröidyt virtolaiset liikunta- ja urheiluseurat ja -järjestöt. Hakemukset liitteineen toimitetaan sähköisesti. Avustuksia haetaan toteutuneeseen toimintaan menotositteiden mukaan mm. koulutusavustus, retkiavustus, tapahtuma-avustus, ohjaaja-avustus, muut avustukset. Kohdeavustuksia haetaan kahdessa erässä:

1. avustuserä toiminta ajalla 1.1.-31.7. haetaan 31.8. mennessä.

2. avustuserä toiminta ajalla 1.9.-31.12. haetaan 15.1. mennessä.


Avustusten jakoperusteet

Sivistyslautakunta on vahvistanut liikuntatoimen avustusten jakoperusteet.


Lomakkeet

Seuraverkko

Liikuntapaikat

Liikuntapaikkojen käyttövuorot ja poikkeukset

Liikuntahallin aukioloajat:

ma-to 8-22

pe 8-21

la suljettu (poikkeuksena pelit, turnaukset, tapahtumat, jolloin myös kuntosali käytettävissä)

su 14-20

Varatut vuorot


Liikuntapaikkojen käyttövuorojen haku

Liikuntapaikkojen käyttövuorot ulkokenttien osalta haetaan huhtikuun aikana erillisen ilmoituksen mukaan. Käyttövuorojen haku koskee urheilukenttää, hiekkakenttää sekä Tapiolan kenttää. Hakemukset toimitetaan liikuntatoimistoon.

Liikuntahallin käyttövuorot talvikaudelle haetaan kesäkuun aikana erillisen ilmoituksen mukaan. Hakemukset toimitetaan liikuntahallille. Kesän vuorot haetaan suoraan vahtimestareilta.

Tulosta hakemus tästä.


Kartat

Palvelut ja tapahtumat

Golf-liput

Golf-lippuja virtolaisten käyttöön jaetaan kaupungintalon neuvonnasta Toriseva Golfin pelikaudella. Yksi pelaaja voi hakea kaksi lippua kuukaudessa ja pelilipulla saa lunastaa klubilta päivägreenfeen. Liput on noudettava henkilökohtaisesti ja ne luovutetaan voimassaolevaa jäsen- ja tasoituskorttia vastaan. Lippuja rajoitettu määrä.


Ikäihmisten liikuntaseteli

Ikäihmisten liikuntaseteleitä on noudettavissa kaupungintalon neuvonnasta. Seteleihin ovat oikeutettuja kaikki yli 65-vuotiaat virtolaiset. Seteleitä jaetaan 10 kpl/henkilö ja ne on noudettava henkilökohtaisesti (ei varauksia). Seteleitä vastaanottavat liikuntahalli, Ainala, Kisapirtti ja Alavuden Kunto-Lutra. Seteleitä on rajoitettu määrä. HUOM! Ikäihmisten liikuntasetelit ovat kokeilu ikäihmisten liikunnan tukemiseksi vuonna 2017.


Lasten liikuntakalenteri

Mestari-kampanjat

Mestarisuksittelijakampanja pyörii aikavälillä 1.1.-15.4. Tavoitteena on hiihtää 500 km (aikuiset) tai 150 km (alle 16-vuotiaat). Hiihtokilometrit ilmoitetaan liikuntatoimistoon huhtikuun aikana ja mestarisuksittelijat palkitaan kunniakirjalla.

Mestaripyöräilijät ja -rullaluistelijat keräävät kilometrejä 1.5.-31.8. välisellä ajalla. Tavoitteena on pyöräillä tai rullaluistella 1 000 km. Myös rullasuksilla liikutut matkathyväksytään mestarirullaluistelijasuorituksiin. Kilometrit tulee ilmoittaa liikuntatoimistoon syyskuun aikana.

Mestariliikkujakuntokampanjan tavoitteena on lenkkeillä tai jumpata 100 tuntia 15.9.-30.11. välisenä aikana. Liikutut tunnit tulee ilmoittaa liikuntatoimeen viikon kuluttua kampanjan päättymisestä. Kaikki mestariliikkujat palkitaan kunniakirjalla.


Puulaakilentopallo

Pyöräily

Uimahallikuljetukset

Kaupunki järjestää maksuttomat uimakuljetukset Alavuden Kunto-Lutraan kevät- ja syyskaudella. Kuljetus on tarkoitettu kaikille virtolaisille. Bussi lähtee kirkon parkkipaikalta klo 11.30 ja paluukuljetus Alavudelta klo 14.30. Reitti kulkee vuorokerroin Liedenpohjan ja Killinkosken kautta. Kuljetusten aikataulut syksylle 2017.


Uimakoulut

Virtain Hiihto

Virtain Hölkkä

Yhteystiedot

Liikuntasihteeri Sanna Vilén

puh. 044 715 1270

sanna.vilen@virrat.fi

Liikuntatoimisto sijaitsee kaupungintalon 1. kerroksessa.