Lehdet

Virtain kirjastoon tilataan tällä hetkellä n. 60 aikakausjulkaisua, jotka uusimpia lehtinumeroita lukuun ottamatta ovat lainattavissa ja varattavissa. Kirjastoon tulee 20 sanomalehteä, joiden lisäksi luettavissa on myös mm. ilmaisjakelulehtiä. Uusimpia lehtinumeroita voi lukea lukusalissa ja osa lainattavista aikuisten lehdistä (hää-, askartelu- ja käsityölehdet) on sijoitettu kirjastosalin puolelle.

Lasten ja nuorten lehdet ovat pääovien eteisaulan oikean puolen kulmauksessa, nuorten tietokirjojen vieressä.

Myös kirjastoautosta löytyy valikoima aikuisten sekä lasten ja nuorten aikakauslehtiä, ks. listaus alla olevasta linkistä.

Kirjaston sanoma- ja aikakauslehdet 2016

Virtain kirjaston asiakaskoneilla on käytettävissä myös ePress eli sanomalehtien lukupalvelu, jonka kautta voit lukea painettujen sanomalehtien digitaalisia näköisversioita. Palvelusta löytyy monia paikallis- ja maakuntalehtiä luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta.

Tästä pääset ePress-palveluun.

Kirjaston e-lehtivalikoimaa täydentää myös eMagz-palvelu, jossa voit lukea kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä sähköisessä muodossa Virtain kirjaston asiakaskoneilla tai kirjautuneena omalla älylaitteella kirjaston verkkoon. Valikoimissa on noin 100 tunnettua ja suosittua lehteä, kuten Iltalehti ja Ilta-Sanomat, Koti ja keittiö, Image, Tuulilasi, Soundi, Kauneus ja terveys, Mondo, Maku ja monta muuta.

Tästä pääset eMagz-palveluun.