virrat_joutsenet2.jpg
Virrat > Kaupunkipalvelut > Kaavat ja kiinteistöt
 
 

Kaavat ja kiinteistöt

Kaavoituksella suunnitellaan alueiden käyttöä tämän päivän ja etenkin tulevaisuuden tarpeita varten. Virtain kaupunki laatii yleis- ja asemakaavoja, joiden tavoitteena on hyvän, rikkaan ja toimivan elinympäristön rakentaminen. Kuntalaisilla on mahdollisuus osallistua kaavojen valmisteluun.

Kaavojen laatiminen ja rakentamisen ohjaus perustuu maankäyttö- ja rakennuslakiin. Kuntien alueiden käytön suunnittelussa on otettava huomioon lain lisäksi maakuntakaava ja valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet.

Yleiskaavalla ohjataan asemakaavoitusta ja rakentamista yleispiirteisellä tasolla. Asemakaavoituksella suunnitellaan alueiden käyttöä yksityiskohtaisemmin.

Virroilla asemakaavoituksen painopiste tulee lähiaikoina olemaan yritystonttien kaavoituksessa laatimalla uusia ja uudistamalla vanhoja asemakaavoja. Uusia yritystontteja kaavoitetaan sijainniltaan edullisille paikoille pääteiden varsille äskettäin hyväksytyn osayleiskaavan linjausten mukaisesti.

Asuntorakentamiseen Virroilla on tarjolla monipuolinen valikoima tontteja taajama-alueilta ja myös maaseudulta. Tarjolla on tontteja luonnonkauniissa ympäristössä tasamaalla tai rinteessä, osa järvinäköaloin. Lisätietoa tonteista löytyy kohdasta tontit.

Virtain kaupungin kaavoitustoiminnasta löydät tietoa kohdasta Kaavat.

Ajantasainen kaavayhdistelmä löytyy täältä: Kaavayhdistelmä.