testi6.jpg
Virrat > Elinkeinot > Palvelut yrityksille > Aloittavien yritysten neuvonta
 
 

Aloittavien yritysten neuvonta

Yritysneuvontapalvelumme auttavat, kun suunnittelet yritystoiminnan aloittamista ja tarvitset neuvoja yrityksen perustamisen eri vaiheisiin. Yritysneuvojaan kannattaa olla yhteydessä jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palvelut ovat maksuttomia.

Yritysneuvonnan yhteystiedot:

Yritysneuvoja puh. 044 715 1461
Kaupungintalo, Virtaintie 26, 34800 Virrat (3.krs)
Helpoin reitti Pääskyntien ovista sisään ja portaat kolmanteen (vasen käytävä, huone 324).
Parhaiten tavoitat yritysneuvojan tekemällä aikavarauksen.

Starttiraha

Päätoimista yritystoimintaa suunnittelevalla yrittäjällä on usein mahdollisuus TE-toimiston myöntämään starttirahaan. Starttirahan tarkoituksena on turvata yrittäjän oma toimeentulo siltä ajalta, jonka yritystoiminnan käynnistys ja vakiinnuttaminen arviolta kestää. Tarkista starttirahan saantimahdollisuutesi olemalla yhteydessä yritysneuvojaan tai TE-toimistoon ajoissa, ennen liiketoiminnan aloittamista. Mikäli yritystoiminta on starttirahaan oikeuttavaa, edellyttää sen saaminen liiketoimintasuunnitelman laatimista Oma Yritys-Suomi -palvelussa sekä riittävien yrittäjävalmiuksien hankkimista viimeistään starttirahakauden aikana (suoritettu yrittäjäkurssi tai aiempi kokemus). Liiketoimintasuunnitelman tekoon voit pyytää vinkkejä yritysneuvojalta. Myös yrittäjäkursseista saat tietoa yritysneuvojalta tai TE-toimistosta.

Yritystoiminnan tuet

Niin toimivan kuin aloittavankin yrityksen on mahdollista hakea tukea yritystoiminnan investointeihin sekä erilaisten kehittämispalveluiden hankkimiseen. Tukea on haettavissa esimerkiksi Pirkanmaan ELY-keskuksesta sekä alueellisten hankkeiden ostopalveluina.

Yleisin tukimuoto alueella on ELY-keskuksen myöntämä Maaseuturahaston tuki. Tukea haetaan suoraan Pirkanmaan ELY-keskuksesta tai Maaseudun kehittämisyhdistys Poko ry:n kautta. Aiheesta voit lukea lisää Maaseutuviraston sivuilta.
Leader_logo_rgb_slogan_suomi_nk.jpg

 Tutustu myös Leader-rahoitukseen yrityksille ja yhteisöille PoKo ry:n sivuilla.


Yrityksen energiankäytön tehostamiseen sekä uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin investointeihin on haettavissa Työ- ja elinkeinoministeriön Energiatuki, jonka myöntäjänä toimii ELY-keskus.

Tuet ovat haettavissa tietyin edellytyksin ja haun täytyy olla vireillä viranomaisella aina ennen toimenpiteen toteuttamista. Ole siis yhteydessä yritysneuvojaan ajoissa ennen suunniteltua toimenpidettä, niin otamme selvää tuensaantimahdollisuuksistasi.

Muuta rahoitusta yritystoiminnan alkutaipaleelle tarjoavat pankkien lisäksi mm. Finnvera ja Tekes.

Julkisten avustusten lyhyet luonnehdinnat myös Yritysrahoitusesimerkkejä -esitteestä

Hyödyllisiä linkkejä

Perustietoa yrittämisestä:
Yritys-Suomi, erityisesti perustamisen oppaat
Virtain Yritystulkki
Kaupparekisteri, tietoa yrityksen rekisteröinnistä
Verohallinto, syventävää tietoa yritysverotuksesta 

Oma Yritys-Suomi -palvelu sekä aina ajantasainen Yritystulkki -palvelu tarjoavat monia hyviä yrittäjän arkea helpottavia työkaluja(laskelmapohjat, lomakemallit jne), jotka ovat jokaisen yrittäjän hyödynnettävissä.