Tekstikoko aA

Asuminen ja ympäristö

 
 

Kaavat

Kaavoituksella suunnitellaan alueiden käyttöä tämän päivän ja etenkin tulevaisuuden tarpeita varten. Tavoitteena on hyvän, rikkaan ja toimivan elinympäristön rakentaminen. Kuntalaisilla on mahdollisuus osallistua kaavojen valmisteluun.

Kaavojen laatiminen ja rakentamisen ohjaus  perustuu maankäyttö- ja  rakennuslakiin. Yleiskaavalla ohjataan  asemakaavoitusta ja rakentamista  yleispiirteisellä tasolla.  Asemakaavoituksella suunnitellaan alueiden  käyttöä  yksityiskohtaisemmin.

Virroilla kaavoituksen painopiste on tällä hetkellä yritystonttien tuottamisessa sijainniltaan vetovoimaisille paikoille pääteiden varsille.

Asuntorakentamiseen on tarjolla monipuolinen valikoima  tontteja keskustaajamasta ja Killinkoskelta sekä myös maaseudulta. Tarjolla on tontteja  luonnonkauniissa ympäristössä tasamaalla tai rinteessä, osa  järvinäköaloin.

Vireillä olevat kaavat:

 
Purulankulman asemakaavaehdotus nähtävänä Someron ranta-asemakaavaehdotus nähtävänä Koulukeskuksen alueen asemakaavan muutos käynnistetty

Virtain kaupunki on käynnistänyt asemakaavan muutoksen koulukeskuksen alueelle, joka käsittää osan asemakaavan korttelista 16003. Alue sijaitsee Rantatien-Mäkitien kulmauksessa käsittäen alakoulun, liikuntahallin ja niiden viereisten asumistoimintojen korttelialueet sekä Sipiläntien varrella olevan yhden asuinpientalokorttelin.

Asemakaavahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on julkisesti nähtävänä kaavaprosessin ajan Virtain kaupungintalolla ympäristötoimiston ilmoituspisteessä (2-kerros), käyntiosoite; Virtaintie 26, sekä Virtain kaupungin internet-sivuilla osoitteessa: Kaupunkipalvelut/Kaavat ja kiinteistöt/Kaavat. Mahdolliset mielipiteet osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta tulee esittää 30.9.2017 mennessä osoitteella; Virtain kaupunki, kaupunginhallitus, PL 85, 34801 Virrat tai s-postitse; kirjaamo@virrat.fi.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitetään mm. kaavoituksen lähtökohdat, suunniteltu aikataulu, sekä osallistumis- ja arviointimenettely. Lisätietoja antaa kaavoitusarkkitehti, puhelin 044 715 1250, sähköposti; arto.nummijarvi(at)virrat.fi.

14.9.2017
Kaupunginhallitus

Nallelan peltoalueen asemakaavaluonnoksen nähtävilläoloaikaa on pidennetty Nallelan peltoalueen asemakaavaluonnos nähtävänä Kotiniemen asemakaava
 

Voimassa olevat kaavat

Kaavayhdistelmä. Asemakaavojen PDF-dokumentit tulevat näkyville vastaavaa kaava-aluetta klikkaamalla. Lisätietoja löytyy kaavayhdistelmän Info-kuvaketta klikkaamalla.

Voimassa olevat osayleiskaavat, asemakaavat ja ranta-asemakaavatlöytyvät PDF-muodossa täältä.

Rieskaniemen ranta-asemakaavan muutos on tullut voimaan 17.8.20917.

Virtain keskustaajaman osayleiskaava on tullut voimaan 21.9.2017.

Eteläportin asemakaava ja kaavan muutos on tullut voimaan 11.1.2018


Hyväksytyt kaavat

Ilmoitus kaavojen hyväksymisestä 1.3.2018

Puukkoniemen asemakaava

Maijalan ranta-asemakaava

Oikan ranta-asemakaava


Kaavoituskatsaus


KAAVOITUSOHJELMA VUOSILLE 2017-2021

 

Me palvelemme

Arto Nummijärvi
kaavoitusarkkitehti
puh. 03 485 1250
arto.nummijarvi@virrat.fi

Leena Akkala
kiinteistösihteeri
puh. 03 485 1257
leena.akkala@virrat.fi

 
 
 

Sivua päivitetty: 21.03.2018